Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A.Latif Aka, bulundukları yoğun girişimler sonrasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin ilçeye üniversite yapılması konusunda karar aldığını bildirdi.
A.Latif Aka, Ödemiş Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması yaparak, TOBB’un Ödemiş’te Tekstil arazisine bir kampüs kuracağını ancak, fakülte maliyetinin 50 milyon TL olduğunu ve Ödemiş’in tek yürek olarak bu kampüs için adım atması gerektiğini vurguladı. Aka, Tekstil arazisinin bir bölümünü satarak finansman yaratacaklarını da kaydetti.
A.Latif Aka, Ödemiş Ticaret Borsası Meclis Salonu’nda yaptığı açıklamada atıl durumda bulunan Tekstil Fabrikası arazisini üyelerin ve Ödemiş’in yararına sunmak, içinde laboratuar, alım satım salonu ve TOBB Üniversitesi’ne bağlı fakülte kazandırmak amacıyla 2009’da satın alındığını söyledi. TOBB Başkanlığı’nın nezdinde yoğun uğraş ve talepleri sonunda Ödemiş’e fakülte kurma şansını yakaladıklarını ifade eden A.Latif Aka, “Borsamıza ulaşan resmi yazı ile TOBB-ETÜ (Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi)’nün Ödemiş’e bir fakülte kurmak amacında olduğunu, arsanın imar değişiklikleri ile daha nitelikli hale getirilmesinin zorunlu olduğunu belirtti. Bundan sonraki süreçte başta Belediye Başkanlığı, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, işadamları ve halkımızın desteğine, bizleri yalnız bırakmayacaklarına olan inancımız tamdır” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Ödemiş Kampüsü’ne sadece fakülte için 50 milyon TL’lik bir kaynak ihtiyacı olduğunu, projenin sosyal tesislerle maliyetinin 100 milyon TL’yi bulacağını kaydeden A.Latif Aka, “250, 100 ve 64 kişilik olmak üzere 3 tane anfi, 70 derslik, yaklaşık 2 bin öğrenci kapasiteli, 100 adet öğretim üyesi, yönetim birimleri, servisler, 54 adet lojman, tüm öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak kız ve erkek yurtları, spor alanları, alışveriş merkezi, 4 yıldızlı otel ve Ödemiş Ticaret Borsası yeni hizmet binası bu kompleksin içinde yer alacak” şeklinde konuştu.
Aka daha sonra şöyle konuştu: “Çok emek harcanarak bugünlere gelinen süreçte, uzun yıllar umut ettiğimiz ve olgunlaştırdığımız fakülteyi Ödemişimize getirme şansını elde etmiş bulunmaktayız. Ödemişimize bir fakülte kazandırıldığında şehrimizin dinamizminin değişeceği ve sosyal-kültürel, ekonomik açıdan olumlu etkiler alacağı şüphesizdir. Ödemiş’e hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz.”
Editör: Haber Merkezi