2011-2012 eğitim ve öğretim yılı öncesi okul müdürlerinin katılımıyla düzenlenen koordinasyon toplantısında, okulların mevcut durumları ve ihtiyaçları masaya yatırıldı. Güvenlik, asayiş gibi konularında konuşulduğu toplantıya Kaymakam Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Emniyet Müdürü Nezir Balcı ve Jandarma Komutanı Serhan Varol da katıldı.
Tire’de eğitim ve öğretim yılı başlangıcında, okulların mevcut durumlarını gözden geçirerek eksikleri tespit etmek, gerekli koordinasyonu sağlamak, güvenlik sorunlarını ele almak için bir toplantı düzenlendi. Pazartesi günü, saat 14.30’da başlayan toplantıya Endüstri Meslek Lisesi ev sahipliği yaparken, yaklaşık dört saat boyunca, okul müdürleri tek tek söz aldı ve ihtiyaçlarını yetkililere iletti.
Öğretmen eksikliklerinden, ısınma sorunlarına, bahçe düzenlemelerinden, derslik problemlerine kadar birçok konuda sorun ileten öğretmenlerin talepleri not alınarak çözümleri için gerekli çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.
Toplantıya sendika temsilcileri de davet edilirken, sendikalar arasından sadece Türk Eğitim-Sen Tire Temsilcisi Eyüp Aksoy katıldı. Aksoy, yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğretmenlere başarılar dilerken, toplantıda ele alınan sorunların sadece Tire’deki okulların değil, tüm Türkiye’nin sorunları olduğuna dikkat çekti. Aksoy, yaşanan sorunları ve bazı mevzuat problemlerinden kaynaklanan anlaşmazlıkların konuşularak aşılabileceğini öne sürerek, “Bizler bu sorunlarla ilgili bir rapor hazırladık. Yakında kamuoyu ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.
KAYMAKAM HÜSEYİN ERGİ, “ÖĞRETMENLERDEN BİRAZ DAHA ÖZVERİ BEKLİYORUZ”
Eğitim ve öğretimin esas hedeflerinden birinin öğretmenin yanısıra birer birey yetiştirmek olduğunu vurgulayan Hüseyin Ergi, hafta sonu açılacak kurslarda öğretmenleri görev almalarını istedi. Ergi, “Hepinizin özveri ile çalıştığınızı biliyoruz. Bununla birlikte hafta sonu kurs açarak öğrencilere fazladan katkı sağlayan öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Sendikaların raporlarının milli eğitim ile önceden paylaşılmasının önemine de değinen Ergi, “Atamalar yapılırken dahi, mevzuatların elverdiği ölçüde sendika temsilcileri de bu toplantılarda yer almalı, fikirlerini burada paylaşmalıdır. Alınan kararlara sonradan yapılacak itirazlar ve eleştiriler, kamuoyunu da bizleri de gereksiz uğraş ve polemiklere itmektedir. Bu türden sorunlar, önceden konuşulmalıdır” söylemlerinde bulundu.
Toplantıda okulların özellikle bahçe düzenlemeleri konusundaki sıkıntılarıyla ilgili olarak taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise, öğrencilerin duvarları boyamalarından, park ve bahçelere verdikleri zararlardan şikayetçi oldu. Çiçek, “Okullarda yeterli resim dersi verilmiyor herhalde. Çocuklarımız, her yeri anlamsız ifade ve yazılarla boyuyorlar. Biz de neredeyse elimizde fırçayla dolaşmak zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı. Trafik sorununa da değinen Tayfur Çiçek, bu konuda eğitim camiasının önderlik ederek daha duyarlı olmasını istedi. Çiçek, “Otobüs durağına bir araba park etmiş. Araştırıyoruz, bir öğretmen arkadaşımıza ait çıkıyor. Öğretmenevinde, içeride oyun oynuyor. Öğretmenlerimiz bu konuda önderlik etmeli” şeklinde konuştu.
Okul önlerinde bozuk yolların gerekçelerini de açıklayan Tayfur Çiçek, “Yolu yeni yapıp bitiriyoruz. Bir bakıyoruz, Telekom’dan gelmişler, biz ihale aldık, kazmamız lazım diyorlar. Arkasından TEDAŞ geliyor. Şimdi de biliyorsunuz, doğalgaz için kazılar devam ediyor. Herkes doğalgaz istiyor. Bizim dışımızda bir koordinasyon eksikliği var. Bu sebepten sıkıntı yaşanıyor. Yakın zamanda sıcak asfalt dökerek yolları düzelteceğiz” söylemlerinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi