Özel Bilgi Koleji Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım dersi öğretmenlerini Tire’de ağırladı.
Yıllık zümre kapsamında Ege Bölgesi’nin çeşitli ilçelerinden Tire’ye gelen, Batı Anadolu Özel Okullar Birliği (Batı-Der) üyesi okulların, Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım öğretmenleri, zümre görüşmelerinden artan zamanlarda Tire’nin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde inceledi.
Beş günlük zümre çalışması, çarşıda meşhur Tire Köftesi ikramı ile başladı. Belli başlı kırtasiye ve boya firmalarının da gelip tanıtım yaptığı yoğun zümre çalışmaları, ders işlenişi, müfredat ve yarışmalar hakkında fikir alışverişi yaparak verimli bir şekilde sürdürüldü.
Tire’nin tanıtımı kapsamında düzenlenen gezilerde ilk durak Tire Belediyesi Kültür Müdürlüğü oldu. Tarihi camiler yetkililerin bilgilendirmesi eşliğinde gezildi. İbn-i Melek Türbesi ziyaretinin ardından Dere Kahve’de kahve içen misafirler, daha sonra Yavukluoğlu Külliyesi, Toptepe ve Kaplan Dağı’nı gezdiler. Keçeci, nalıncı, su kabağı işlemecisi, urgancı gibi el sanatkârlarını da ziyaret eden misafirler, ziyaretlerin ardından Alan Kıyı Mesire Alanı’ndaki mangal ziyafetine katıldılar.
Batı Anadolu Özel Okullar Birliği (Batı-Der) zümre başkanı Ufuk Alkan “Tire hakkında olumlu bilgilerim vardı. Bu programda yerinde inceleyerek çok daha doğru ve olumlu bilgilere sahip olduk. Zümre arkadaşlarım adına bizimle yakından ilgilenen okul personeline, Görsel Sanatlar öğretmeni Erhan Aslan’a, Müdür Yardımcısı Turhan Köse’ye, Okul Müdürü İsmail Özgüç Bey’e ve tüm Tirelilere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç okul olarak sanata ve sanatçıya önem verdiklerinde dikkat çekerek, “ Daha önce Türkiye çapında yapılan sanatsal yarışmalarda Tiremize defalarca ödül kazandırdık. Son olarak bu yıl Sanat Eğitim ve Proje Olimpiyatlarında (SEPTO) jüri önünde yaptıkları efe tablosu ile Türkiye 1.si olan öğrencilerimiz ödüllerini canlı yayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bey’den aldılar. Hem sanatçılara ev sahipliği hem de Tiremizin tanıtıma katkı yapmaktan dolayı mutluyuz” söylemlerinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi