Ödemiş İlköğretim Okulu C bloğu deprem güçlendirme çalışmaları nedeniyle yıkılmasına karar verilerek boşaltıldı. Ödemiş İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrenciler, eğitimlerine Atatürk İlköğretim Okulu’nda devam edecek.
Van Depremi’nin ardından okulların fiziki şartlarının ve depreme dayanıklılığının üzerine gidilmesi sonrasında İzmir’de birçok okul binasının depreme dayanıksız olduğu belirlenmişti. ‘Depreme dayanıksız’ olarak rapor tutulan Ödemiş İlköğretim Okulu da olası bir depreme karşı tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Okulun C bloğu yeniden inşa edilecek.
Ödemiş İlköğretim Okulu C bloğunun depreme dayanıksız olması ve burada eğitim gören öğrencilerin Atatürk İlköğretim Okulu’na taşınması ile ilgili olarak bir açıklama yapan Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü ise, “Valilikten gelen rapor doğrultusunda okulun C bloğunun boşaltılmasına karar verildi. Burada eğitim gören öğrencilerimiz Atatürk İlköğretim Okulu’na nakledildi. Bu nakil işlemlerinin ardından tam gün (09.00-15.00) olarak eğitim verilen Atatürk İlköğretim Okulu’nda ikili öğrenime(sabahçı-öğlenci) geçildi” dedi.
Öte yandan Ödemiş İlköğretim Okulu’ndaki 120 anasınıfı öğrencisinin de nakledildiğini söyleyen Cevdet Ünlü, “Burada eğitim gören anasınıfı öğrencilerimiz de Türkmen Mahallesi’ndeki Özdemir Atasoy İlköğretim Okulu bahçesine işadamı Şamil Girgin’in eğitime katkı amacıyla yaptırdığı ve rahmetli babasının ismini verdiği Bekir Girgin Anaokulu'na nakledildi” ifadelerinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi