Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi, öğrencilerini, son dönemlerde yaygınlaşan yakıt tasarruflu otomobil teknolojilerini yakından incelemeleri ve tanımaları için bir aylığına Almanya'ya götürecek. Ulusal Ajans'a, "Yeni Yüzyılın Cimri Motorları" konulu bir proje sunan okul yönetimi, 2 bin 550 projeden 268'i arasına girerek, 69 bin 110 Euro hibe bütçe almaya hak kazandı.
30 öğrenci ve beş refakatçiyi kapsayan gezi, Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) projeleri çerçevesinde düzenlendi. Türkiye'nin yanı sıra beş ülkenin de ortak olduğu çalışma, kasım ve aralıkta dört hafta boyunca Berlin şehrinde uygulanacak. Buradaki fabrikalarda staj yapacak öğrencilerin yemek, ulaşım ve konaklama masrafları da proje kapsamında karşılanacak.
Konu hakkında bilgi veren Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Çamlıca, 2005 ve 2006 yıllarında Tire ilçesinde görev yaptığını, okul ekibi olarak hazırladıkları proje sayesinde öğrencilerine Almanya ve Fransa'da staj imkânı sağladıklarını söyledi.
Şimdiki okullarında ise bugüne kadar yaptıkları projelerin kabul edilmediğini belirten Çamlıca, "Bu yıl bir ekip kurarak, 'Yeni Yüzyılın Cimri Motorları' isimli bir proje hazırladık ve Ulusal Ajans'a sunduk. 2 bin 550 proje arasından sıyrılarak kabul edilen 268'i arasına girdik. Şimdi öğrencilerimizin arasından seçilecek 30 çırağı Almanya'ya götüreceğiz" dedi.
Editör: Haber Merkezi