Eylül ayından bu yana 57 inci kursunu açan Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplumun her kesimine hitap ediyor.
Engelli vatandaşlardan, tutuklu vatandaşlara kadar kurslar açtıklarının altını çizen Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Ergin, “Ödemiş’te 2011-2012 eğitim öğretim yılı kurslarımıza eylül ayında başladık. Şu ana kadar 57 kurs açtık. Halkımız kurslara gereken önemi veriyor. Biz de onlar için çalışmalar yapıyoruz. Önümüzde açılacak olan kemancılık, aşçılık, takı tasarım, kalorifer ateşçiliği, fotoğrafçılık gibi kurslar mevcuttur. Değerli Ödemiş halkına duyurulur” dedi.
Eğitici açısından sıkıntı yaşanmadığını, yeterli kursiyer sağlandığı takdirde açamayacakları kurs olmadığının altını çizen Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ergin açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Bizim eğitici kadromuzda hiçbir sıkıntı yok. Çünkü konu alanında eğitim almış her vatandaşımız, bizde eğiticilik yapabiliyor. Bir kursun açılabilmesi için 12 kişinin olması yeterli. Bu katılım sağlandığı takdirde, Ödemiş halkının istediği bütün kursları açabiliriz.”
Toplumun, her kesimine göre kurslar açtıklarını belirten Ergin, “Ödemiş’te, aklınıza gelebilecek her dalda, her kesime kurslar açıyoruz. Bunlardan en önemlileri, cezaevinde açmış olduğumuz ahşap boyama ve vernikleme, yaş pasta yapımı, bir diğeri ise engelli vatandaşlarımız için açtığımız kilim dokumacılığıdır. Biz bu kursları artırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi