Ödemiş Anadolu Öğretmen Lisesi’nin eski binasında hizmete giren Ödemiş Fen Lisesi, eğitim öğretim hayatına başladı. Ödemiş Fen Lisesi Müdürü Murat İçel, okulda eğitim gören ancak pansiyonda kalan ve aile özlemi çeken öğrenciler için ‘kardeş öğrenci, kardeş veli’ uygulaması başlattıklarını belirtti.
Okulla ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Murat İçel, 52 öğrenciye, 9 eğitimciyle eğitim verdiklerini ifade etti. İçel konuşmasında şu ifadelerde bulundu:
“Okulumuz 2011-2012 eğitim öğretim yılına özverili ve inançlı bir şekilde başlamıştır. Okulumuzda şu an 52 öğrenciye iki şubede eğitimlerini veriyoruz. Havzamızda, çalışkan öğrencilerimiz mevcut. 52 öğrencinin 25 tanesi Ödemiş’ten, 8’i Tire’den 4 tanesi Kiraz’dan geri kalanları da çevre il ve ilçelerden kazanmış öğrencilerimizdir.”
Okullarının tavan ve taban puanlarına değinen Müdür İçel, çevre fen liselerine oranla oldukça yüksek puanlarla okullara öğrenci alındığını dile getirdi.
İçel, “Okulumuzun tavan puanı 490.173, taban puanı ise asil yerleştirmede 468.953’tür. Bu puan yedek yerleştirmede sadece bir puan gerileyerek, 468.289’u buldu. Yedeklerde de dokuzuncu sırada yer alan öğrencimizi aldık. Biz Ödemiş Fen Lisesi olarak, okul öğrencilerimizle başarılı sınavlar geçireceğimizi umuyoruz” dedi.
Okul Aile Birliği’yle iki kez toplantı yaptıklarını, birinin ismine kaynaşma yemeği adı verdiklerini belirten Müdür Murat İçel, “Okul Aile Birliği’mizle iki kez toplantı yaptık bunun birini okulumuzda, birini de Gölland Restoran’da gerçekleştirdik. Gölland Restoran’da gerçekleştirdiğimiz yemeği geleneksel hale dönüştürmeyi düşünüyoruz” ifadelerinde bulundu.
“KARDEŞ ÖĞRENCİ, KARDEŞ VELİ”
Okul Aile Birliğiyle birlikte ortak bir projeyi hayata geçirdiklerini, bu projenin öğrenciler üzerinde olumlu etkileri olacağını anlatan İçel, “Pansiyonda kalan öğrencilerimiz ailelerinden uzakta yaşıyor ve ailelerine özlem duyuyor. Bu özlem de onların derslerini ve psikolojilerini olumsuz yönde etkiliyor. Öğrenci velileriyle düzenlediğimiz kaynaşma yemeğinde onlara ‘Kardeş öğrenci, kardeş veliler’ belirledik. Bu sayede Ödemiş’te ikamet eden öğrenci velileri, yatılı kalan öğrencilerle de ilgilenmiş olacak. Bu sayede ailesinden uzakta yaşayan öğrencilerimiz aile özlemlerini bir nebze olsun azaltmış olacaktır” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi