Ödemiş Belediyesi, 300 kişinin eğitim gördüğü Ege Üniversitesi Ödemiş Ziraat Meslek Yüksekokulu’na “Süt ve Ürünleri Analiz Laboratuarı” ile “Toprak Analizi Laboratuarı” kuruyor.
Öğrencilerin eğitimi konusunda, imkanları doğrultusunda yardım ve destek vermeye çalışan Ödemiş Belediyesi, yüksekokul içinde açılacak olan laboratuar için gerekli çalışmalarını tamamlıyor. Okul bünyesinde önümüzdeki günlerde açılacak olan “Süt ve Ürünleri Analiz Laboratuarı” ile “Toprak Analizi Laboratuarı” için Ödemiş Belediyesi’nce 150m2’lik alanda düzenleme çalışması yapıldı.   İki ayrı laboratuarın elektrik sistemi, kalorifer sistemi, seramik ve fayans döşeme işi demir kapı, doğrama, duvar boyama ve sıva işlemleri Ödemiş Belediyesi tarafından tamamlandı. Önümüzdeki günlerde tefrişatı tamamlanacak olan laboratuarın, 2011-2012 eğitim döneminde öğrencilere hizmet vermesi planlanıyor.
Öte yandan geçtiğimiz yaz tatili döneminde fidancılık üretimi için okul içerisinde 250m2 alan, 800m2’lik yol asfaltlaması ve öğretim üyelerinin oda düzenlemeleri de Ödemiş Belediyesi tarafından yapılmıştı.
Ödemiş Ziraat Meslek Yüksekokulu’nda; tohumculuk, bahçe tarımı, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, organik tarım ve süt ve ürünleri teknoloji branşları olmak üzere yaklaşık 300 öğrenci eğitim görüyor.
Editör: Haber Merkezi