Ödemiş’te 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde hizmete açılan ancak, yeterli okul binası olmadığı için geçici olarak Yenikent Ahrandı mevkiindeki Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Anadolu Öğretmen Lisesi’nin eski binasında eğitime başlayan Ödemiş Fen Lisesi’nin bir eksiği daha çözüme kavuşturuldu.
Öğrenci-veli ve halkın yardım ve destekleriyle eğitime hazırlanan okul binasının ilçe dışında ve güvenlik zafiyetinin yaşanması muhtemel bir alanda bulunduğu için alarm ve güvenlik sistemi büyük önem arz eden okulun öğrenci sayısının ve dolayısıyla veli sayısının az oluşu nedeniyle bir süredir yapılamayan güvenlik kamera sisteminin kurulumu dün yapıldı.
Okulun daha güvenli bir ortamda eğitim-öğretim sağlayabilmesi için bu sistemin kurulmasına destek veren Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran dün,  Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahmut Yeniay, Ödemiş Fen Lisesi Müdürü Musa Fatih Başar, rehber öğretmen Hasan Hüseyin Akyol, Okul Aile Birliği Başkanı Gökhan Yenier, okul aile birliği üyeleri ve öğrencilerden oluşan grubu makamında kabul etti.
KÖY MUHTARLARININ DESTEĞİYLE YAPILDI
Konukların nezaket ziyareti üzerine bir açıklama yapan Nihat Savuran, “Ödemiş Muhtarlar Derneği olarak Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahmut Yeniay’ın bize ihtiyacı bildirmesi üzerine köy muhtarlarının yaptığı katkılarla Ödemiş Fen Lisesi’ne güvenlik kamerası taktırıldı. Bina çevresine takılan 6 adet kamerayla 24 saat izlenebilen okul ve çevresi artık daha güvenli. Kameraların takılması dolayısıyla emeği geçen ve katkılarını esirgemeyen köy muhtarlarına teşekkür ediyorum” dedi
Savuran sistemi kuran firmanın da işin tamamlanmasında kendilerine kolaylık sağladığını ifade ederek, “Köy muhtarlarımıza gösterdikleri yoğun ilgiye ve sistemi kuran firma yetkilisine teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu çalışmaların örnek alınarak, tarafımızdan benzeri yardımlara devam edileceği gibi, halkımızın ve diğer kuruluşların bu ve benzeri ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olmaları gerektiğini ifade etmek istiyorum” söylemlerini kullandı.
Ödemiş Fen Lisesi Müdürü Musa Fatih Başar ise, “Muhtarlarımızın verdiği destek sayesinde okulumuz güvenlik kameralarıyla donatılarak güvenli bir hale geldi. Eğitim öğretim yuvası olan okulumuzun izlenerek, gerek öğrencilerimizin gerekse okulumuzun dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı bir nebze olsun korunması sağlanmaktadır. Okulumuza bu sistemin kurulmasında emeği geçen Muhtarlar Derneği başkanına ve katkıda bulunan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Sıcak bir sohbet ortamında geçen ziyaret sonunda Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran ziyarete gelen öğrencilere ve okulun kütüphanesine kitap hediye ederek misafirlerini uğurladı.   
Editör: Haber Merkezi