Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç Fatih Eğitim ve Uygulama Okulu öğrenci velileri ile buluştu. Tekeli Cami imam hatibi Cahit Girengir’in organize ettiği ve okul müdürü Gürsel Çakıcıoğlu’nun daveti üzerine gerçekleşen buluşmada; öğrenci velileri ile toplantı düzenleyen Mustafa Bilgiç, “Engelli denildiğinde tek bir engelli yok. Bedensel, zihinsel, görme, işitme, spastik gibi engelli vatandaşlarımız var. Ülkemizde 8,5 milyon engelli var, bu çocuklarımızla yaşamaya alışmamız gerek, bu bizlerin işlerini kolaylaştıracaktır” dedi.
 Engelli velileri olarak bunun Allah’ın bir sınavı olarak düşünülmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Bilgiç, “Kur’an-da ‘Mallarınız ve evlatlarınız sizler için bir imtihan vesilesidir’ buyrulmaktadır. Bu çocuklarınız sizlerin cennete girmesine sebep olabilir. Engelli bir çocuğa sahip olmayı bir musibet olarak algılamayın. Allah kimseye çekemeyeceği dert vermez. Sizler güçlü olmalısınız, en güçlü insan, duygularını yönetebilen insandır. Cezaevlerinde 130 bin kişi var, yılda ortalama 110 bin kişi boşanıyor, aileler yok oluyor. Bu; duygularımızı yönetememekten kaynaklanıyor. Duygularını yönetenler her zaman kazanacaklardır, özgüven sahibi olunuz, özgüvenin ilk şartı da çocuğunuzu olduğu gibi kabul edin, keşke şöyle olsa gibi cümleler kullanmayın. Aileler isteksiz ise bu iş olmaz, insanların önyargılarını dikkate almayın, önyargılı insanlar özürlü insanlardır. Bu çocuklar kendilerine değer verilmesini isterler başka bir şey istemezler” diye konuştu.
“ÖĞRENCİLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİ ÇOK SEVİYOR”
Okul müdürü Gürsel Çakıcıoğlu ise okullarında 30 öğrenci ve 15 öğretmenin görev yaptığını bildirerek, “Öğrencilerimizin ortak özellikleri ise zihinsen özürlü olmasıdır. Okulumuzun kapasitesi zaten 30 kişiliktir. Velilerin duyarlılığı diğer okullara göre daha iyi durumda. Devletimiz özürlü ailelerine 600 TL civarında bakım parası ve üçer ayda bir de 585 TL civarında ayrı bir ödeme yapıyor. Öğrencilerimizi evlerinden alıp eğitimden sonra tekrar evlerine teslim ediyoruz. Öğle yemeklerini okulumuzda veriyoruz, günde 6 saat ders yapıyoruz. Öğrenciler el becerileri konusunda daha çok başarılar. Öğrencilerimizi sosyal etkinlikleri çok seviyorlar, özellikle halk oyunları ve müzik konusunda çok başarılar” ifadelerinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi