Kaymakçı Halk Kütüphanesi,  Kütüphaneler Haftası dolayısı ile Kaymakçı’da bulunan lise ve ilköğretim okullarından gelen öğrencileri ağırladı.

Kütüphaneler Haftası etkinliğine Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler, Kaymakçı Lisesi Müdürü Mestan Çaylı, Kaymakçı Lisesi Müdür Yardımcısı Ersin Erol,Şehit Öğretmen Lokman Çeker İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Serkan Birgül, Türk Hava Kurumu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ahmet Pirasacı ile okullardan gelen öğretmenler ve onların kontrolünde birer sınıf öğrenciler katıldı.

Kaymakçı Belediye binası 2. katında yapılan bu anlamlı etkinlikte kütüphane sorumlusu Burak Gök, kütüphanenin tanıtımını yönelik yaptığı konuşmasında, “Kütüphanemizin yaklaşık olarak kayıt altına alınmış 4 bin kitabı mevcuttur. Kitap en iyi dosttur. Hayat içerisinde karşılaştığımız birçok sorunu okuduğumuz kitaplar sayesinde daha rahat çözüyoruz. Öğrencilerimiz ve tüm halkımızdan, okumaya önem verip bizleri daha fazla ziyaret etmelerini istiyoruz” dedi. Öğrencilerin kitapları merakla incelemeye başlayıp, kütüphane görevlilerinden bilgi almalarıbüyük memnuniyetle karşılandı.

Kaymakçı Lisesi Müdürü Mestan Çaylı ise günün anlam ve önemine ilişkin yaptığıkonuşmasında şunları söyledi: “Okumanın ve bilgili olmanın öneminin giderek arttığı bir dönemde siz değerli öğrencilerimizin dikkatini milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu dizelerine çekmek istiyorum. ‘Olmaz ya... Tabii... Biri insan biri hayvan!Öyleyse cehâlet denilen yüz karasından.’Evet sevgili öğrenciler, okuyan insan ve okumayan insan arasındaki farkı ne güzel ifade etmiş şairimiz.Bu bir insan için böyle iken bir de okuyan ve okumayan iki ülke arasındaki farkı tahmin edebiliriz.Onun için sizlerin ‘bir kitap bir insanı, bir insan dünyayı değiştirir’ sözünden yola çıkarak daha fazla kitap okuyarak ülkemizi hakettiği yere getireceğinizden şüphemiz yok.Bu vesile ile burada yapılan faaliyetin daha da genişleyerek devam etmesini diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi