Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “İngilizce dil eğitimde kaliteyi artırmak” adına yurt çapında başlatılan ve bugüne kadar birçok il merkezinde yapılan “İngilizce öğretmenleri eğitimi seminerleri” için İzmir’de belirlenen dört merkezden biri Tire olarak seçildi. Küçük Menderes Havzası’nda bulunan yedi ilçede öğretmenlik yapan 207 öğretmen Tire Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim almaya başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından bilgi toplumunun gerekleri, teknolojik gelişmeleri, eğitim biliminde öğretme ve öğrenme anlayışındaki görüşler ülke şartları dikkate alınarak başlatılan reform çalışmaları kapsamında İngilizce öğretmenlerine eğitim seminerleri verilmeye başlandı.
“İngilizce dil eğitiminde kaliteyi artırmak” adına başlatılan bugüne kadar birçok il merkezinde yapılan İngilizce öğretmenleri eğitim seminerleri İzmir’de dört merkezde gerçekleştirilmeye başladı. Bergama, Konak ve Gaziemir ile birlikte eğitim merkezlerinden biri olarak seçilen Tire’de, Küçük Menderes Havzası’nda yer alan yedi ilçede görev yapmakta olan toplam 207 İngilizce öğretmeni Tire Mesleki Eğitim Merkezi’nde seminer almaya başladı.
TİRE, EĞİTİMİN VERİLDİĞİ İZMİR’DEKİ DÖRT MERKEZDEN BİRİ OLDU
Pazartesi günü başlayan ve cuma günü (bugün) sona erecek olan beş günlük seminerde öğretmenlere şu programlar hakkında eğitim verilecek: Diller için Avrupa ortak başvuru metni, ülkemizde yenilenen İngilizce eğitim programları ve bu programlar doğrultusunda yazılan kitapların kullanımı. Etkili sınıf yönetimi. Tümleşik becerilerin öğretimi. Kelime ve dilbilgisi öğretimi. Dört dil becerisini geliştirme stratejileri. Ölçme değerlendirme örnekleri. Öğretim programlarına uygun materyal geliştirme konuları.
“OKULUMUZ BÖYLE EĞİTİM ORGANİZASYONLARINA HEP HAZIR”
Eğitimlerin sürdüğü Tire Mesleki Eğitim Merkezi (Çıraklık Okulu) Müdürü Turan Onar, Tire’nin ve okullarının bu önemli eğitim seminerleri için İzmir’deki dört merkezden biri olarak seçilmesinin kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Onar, “Okulumuz bu ve benzeri eğitim çalışmalarına bundan sonra da ev sahipliği yapmaya hazır olacaktır. Eğitimin kalitesinin artırılması adına her katkıyı sunmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi