Geleceğin teminatı olan çocukları eğitmenin yolu “Anne-baba eğitimden geçer” felsefesini benimseyen, Özel Birgivi İlköğretim Okulu, eğitimci, yazar, Samanyolu ve Yumurcak TV’nin danışmanı uzman psikolog - psikodrama terapisti Ferhat Çelik’i velileriyle buluşturdu.
Özel Birgivi Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Ödemişli aileler ve Birgivi Koleji velileri yoğun ilgi gösterdi. Konferansa katılan Ferhat Çelik dinleyicilere başarıda aile faktörünü anlattı. Yaklaşık iki saate yakın süren konferansı anne babalar büyük ilgiyle takip etti.
Konferansın devamında anne ve babalara tavsiyelerde bulunan psikolog Çelik, “Öncelikle çocuklarda hangi davranışı görmek istiyorsanız, o davranışın modeli olun” dedi.
Çelik konuşmasının devamında çocukların yaş dönem özelliklerinin bilinmesi gerektiğini, çocukları küçümsememek gerektiğini ve kendileri için küçük olan bir şeyin onlar için çok büyük ve önemli olabileceğini vurguladı. ‘Çocuğun iki ayrı kabı var’ diyen Çelik ‘bir kabını baba diğer kabını anne doldurabilir’ dedi.
Çelik, “Ne anne, babanın kabını doldurabilir ne de baba, annenin kabını doldurabilir. Şayet iki kaptan biri şu veya bu nedenden dolayı doldurulamazsa ileriki yaşlarda boş kalan kabın daima olumsuzluklara sebebiyet verebilir” ifadesinde bulundu.
Konuşmasının devamında düzenli aile hayatının önemine vurgu yapan psikolog Çelik şunları söyledi: “Çocuklar eve geldiklerinde huzurlu bir ortam buluyorsalar, anne ve babaların etrafında dolanmaları gerginlik değil neşe ve motivasyon sağlıyorsa, çocukların performansı artacaktır. Çocuğun başarılı olmasında sistemli ve düzenli çalışması ve programlı olması ne kadar çok önemliyse aile içinde ev ortamında çalışan öğrencinin anne-babasının da hayatlarını bir programa bağlamaları ve çocuklarının çalışma düzenini bu programa dahil etmeleri gereklidir. Çocuk ebeveyninin ‘öğrenmeye ve akademik başarıya’ karşı olumsuz tutumunu okula yansıtır. Çalışmaları aileleri tarafından desteklenmeyen ve başarısızlıklarından dolayı eleştirilen çocuk, kendini değersiz bir kişi olarak görür, kendini küçümser.”
Çelik’in konuşmasından sonra ‘insanı düzeltirsem dünya düzelir’ hikayesi salondan büyük alkış aldı.
ANNE VE BABANIN DA İŞİN İÇİNE GİRMESİ LAZIM
Konferansın sonunda okul rehber öğretmeni Necmettin Arpa ise, “Başarılı bir öğrenci istiyorsak anne ve babanın da işin içine girmesi lazım. Anne ve babanın öğrenci üzerindeki etkisi çok fazla. Yakından ilgilenmeli, sorumluluğu okula ve öğretmene atmamalılar” dedi.
Rehber öğretmen Necmettin Arpa yapılan konferansın devamı olan veli kitap okuma yarışmasının kasım ayı içerisinde olacağını hatırlatarak, velilerin alkışları arasında psikolog Ferhat Çelik’i Ödemiş’ e yeniden davet etti.
Programın sonunda Ferhat Çelik’e Okul Müdürü Tahsin Akça tarafından plaket takdim edildi. Çelik kendi kitaplarını imzalayıp, velilerle sohbet etti.
Editör: Haber Merkezi