AK Parti İl Teşkilatı yeni dönemde okulların açılmasıyla birlikte kentin 30 ilçesinde 20 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtacak. Bu setlerin 4 bin tanesi Küçük Menderes Havzası’na dağıtılırken, Ödemiş’te yaklaşık 1000 öğrenciye yardım edilecek.
AK Parti İl Teşkilatı yeni eğitim-öğretim yılında kentte eğitime dev bir destekte bulunmaya hazırlanıyor.
İl Teşkilatı okulların açılmasıyla birlikte İzmir’in 30 ilçesinde 20 bin öğrenciye A’dan Z’ye tüm kırtasiye araç gereç setlerinin bulunduğu setler armağan edecek. Setlerle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni eğitim-öğretim yılında eğitime başlayacak tüm öğrencilere hitaben başarı dileğinin yer aldığı mesajıyla birlikte hediye olarak sunulacak.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanvekili Mahmut Badem şunları söyledi:
“AK Parti hükümet olarak göreve geldiği günden bugüne, eğitim sistemimizin çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşması için tarihi adımlar attı.
Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılında göreve geldiğinde eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde inşa edeceğini söylemişti.
Çok şükür, geriye dönüp baktığımızda bu 4 temel unsurun büyük ölçüde gerçekleştiğini görüyoruz.
Bugün artık Türkiye'nin dört bir yanında yavrularımız sıralarının üzerinde kitaplarını ücretsiz olarak buluyor. Öğrencinin zengini fakiri olmaz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın mutluluğu bizim için çok önemli. Onlar bizim her şeyimiz. Bütün öğrencilerimizin sorumluluğunu yüreğimizde hissediyor, kendimizi tüm öğrencilerin velisi olarak kabul ediyoruz. Çünkü AK Parti milletimizin partisidir.
İlçelerde koordineli bir şekilde çalışarak maddi durumu iyi olmayan ailelerimizi tespit ettik. 20 bin kırtasiye setini öğrencilerimize ulaştırmak onların yüzlerinde, gözlerindeki mutluluğu yaşamak çalışmalarımıza şevk katacaktır. Bu 20 bin yardımın 4 bini havzamıza gelecek. 4 bin yardımın ise 1000’i Ödemiş’teki çocuklarımıza dağıtılacak.
Yeni eğitim öğretim yılının tüm Milli Eğitim çalışanları, öğretmen ve öğrencilerimiz için, hayırlı ve uğurlu olmasını, başarılarla dolu geçmesini diliyorum.”
Editör: Haber Merkezi