2010-2011 eğitim-öğretim yılında, Ödemiş’te hizmet veren Maral-Oğuz Koleji ve Özel Ödemiş İlköğretim Okulu (ODTÜ GVO), 2011- 2012 eğitim- öğretim yılında birleşti.
Daha güçlü bir şekilde yeni dönemin hazırlıklarını sürdüren eğitim merkezi, bu süreç içersinde toplumsal sorumluluk projelerine de aynı titizlikle yaklaşıyor. Dünya Koleji; Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından başlatılan ve Ödemiş Belediyesi tarafından da destek olunan “Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım” adlı projeye büyük katkı sağladı.
Dünya Koleji öğrencileri küçücük elleri ile topladıkları kapaklarla, aslında pek çok engelli arkadaşının nice büyük adımlar atmasına aracı olduklarının farkına vardılar. Tatil süresince biriktirdikleri kapaklarla, büyük damlalar oluşturmaya çalışan küçücük yürekler, daha büyük heyecan ve üstün bir gayretle kampanyaya devam edeceklerini de ifade ettiler.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dünya Koleji Müdürü Nadir Çizenmıh, “Dünya Koleji olarak, dünyayı kucaklayabilmenin birinci şartı, dünyayı korumak ve dünya üzerinde var olan tüm insanlara sahip çıkmaktır. Çocuklarımızın çabalarını gördükçe, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin ne denli güzel ve doğru adımlar attıklarına şahit olmaktayız. Öğrencilerimizde, toplumsal bilinç ve duyarlılığın oluşması gurur kaynağımızdır. Eğitimin sadece dört duvarlar içersinde olmadığının da bir göstergesidir. Projeye katkısı olan tüm öğrencilerime ayrı ayrı teşekkür eder, bu heyecan ve coşkunun kesintisiz sürmesini dilerim” dedi.
Editör: Haber Merkezi