2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk zili geçtiğimiz pazartesi çaldı. Yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili olarak konuşan Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünlü, “Ödemiş halkı eğitime duyarlı” dedi.
Eğitim öğretim yılının açılmasıyla ilgili bilgiler veren Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Bu yıl Ödemiş’te 78 okulda eğitim öğretime başladıklarını, ilave olarak Ödemiş Fen Lisesi’nin kazandırıldığını ifade etti.
Ünlü, Ödemiş’te bu yıl 1.sınıflara bin 850, okul öncesine 3 bin 950 öğrenci kaydı yaptıklarını kaydetti.
Cevdet Ünlü, “Bunun yanında, ilçemize bir fen lisesi kazandırıldı. Şu an İzmir de üç tane fen lisesi mevcut bunlardan iki tanesi il merkezinde, bir tanesi de ilçemizde bu da bizim için bir gurur kaynağıdır. Emeği geçen herkese candan teşekkür ederim” dedi.
Ödemiş halkının eğitimde duyarlı davrandığını, bu sayede öğrenci başarılarının arttığını dile getiren Ünlü, “Ödemiş eğitimde iyi bir yere sahip. Şu an il genelinde başarı cetvelinde 7-8’lerde yer aldığımızı düşünüyorum. Bu başarıda Ödemiş halkının da büyük bir rolü var. Çünkü velilerimiz ve halkımız eğitime gereken önemi veriyor. Bu sayede Ödemiş’in öğrencileri başarılar sağlıyor” dedi.
“ZAFER MAHALLESİ’NDE OKUL OLMAMASI SIKINTI YARATIYOR”
Şu an için en büyük sıkıntılarının Zafer Mahallesi’nde eksikliği olan bir ilköğretim okulu olduğuna değinen Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünlü açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Ödemiş’te eğitim konusunda birçok sorunun üstesinden geldiğimize inanıyorum. Fen lisemizle de başarımızı artırarak sürdüreceğiz. Şu an için en büyük sorunumuz, Zafer Mahallesi’nde bir ilköğretim okulu eksikliğidir. Zafer Mahallesi’nin öğrencileri toplu taşıma araçlarıyla, başka okullarda eğitim görüyor. Fakat biz okulun kazandırılması konusunda çalışmalarımıza sürekli olarak devam edeceğiz. Ta ki okulumuzu kazandırana kadar.”
Editör: Haber Merkezi