Ödemiş Özel Birgivi İlköğretim Okulu’nda veliler arası kitap okuma yarışması düzenlendi. Yarışmada Ferhat Çelik’in ‘Evden Sonra Okuldaki Çocuk’ isimli kitabından velilere 60 soru yöneltildi. Sınavda ter döken veliler hem öğrencilik yıllarını yeniden hatırladı hem de çocuklarının sınav heyecanını empati yaparak yaşadılar. Yarışmaya katılan veliler Özel Birgivi Koleji’ne böyle bir yarışmayı organize ettikleri için teşekkür ederek en kısa zamanda yeni bir yarışmanın organize edilmesini istediler.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan rehberlik uzmanı Necmettin Arpa, “Sahip oldukları bilgilerin yüzde 60’ını bu yolu kullanarak edinen gelişmiş ülke toplumları, günümüzde daha fazla okuma alışkanlığına sahip olmanın sağladığı avantajları her alanda yaşamaktadırlar. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Bu toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanları çoğunlukla yararsız uğraşılarla geçirmektedirler. Oysa okuma alışkanlığı öncelikle kişilerin kendisi için edinilmesi mutlaka gereken bir alışkanlıktır. Boş zamanlarını, çoğu zaman hiçbir yararlı bilgi aktarmayan televizyon karşısında geçirmek yerine kitap okuyarak değerlendiren kişiler, edindikleri bilgi ve kültür sonucunda aynı zamanda toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olurlar. Birgivi Koleji olarak bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
VELİLERİ DE OKUMAYA DAHİL ETTİLER
Okul Müdürü Tahsin Akça ise, “Özel Birgivi İlköğretim Okulu olarak, okulda öğrencilere her sabah 20 dakika kitap okuma saati uygulamaktayız. Bu sürece velileri nasıl dahil edebiliriz, velilerimizi eğitimin içine daha fazla nasıl çekebiliriz düşüncelerinden yola çıkarak, okulumuzda veliler arasında kitap okuma yarışması düzenlemeye karar verdik. Kitap okuma yarışmasıyla hem insanlara okuma alışkanlığı kazandırıyor, hem de okuyanların bilgi sahibi olmalarına vesile oluyoruz. Etkinliğimiz hakkında velilerden çok olumlu görüşler aldık. Yarışmada emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.
Yarışma sonunda ilk üçe giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Dereceye giren diğer velilere ise katılım belgesi verildi. Törende konuşan veliler, “Öğrencilerin önünde kitap okumaktan dolayı ödül almak gerçekten gurur verici. Çocuklarımıza sürekli kitap okumaları gerektiğini hatırlatıyorduk. Bu vesileyle bizlerde kitap okuyarak hem model olduk hem de okula ve eğitime verdiğimiz desteği göstermiş olduk. Mart ayında yapılacak olan Kitap Okuma Yarışmasına katılımın daha iyi olacağına inanıyoruz. Bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.
Editör: Haber Merkezi