Köy Çocuklarına Kütüphane Oluşturma, Kültür – Sanat, Dayanışma Derneği’nce düzenlenen organizasyonda en çok kitap okuyan öğrenciler Ankara gezisi ile ödüllendirildi.
Ankara’ya düzenlenen geziye Ödemiş ilçesine bağlı Bademli beldesinin Bıçakçı köyündeki Bıçakçı Bedriye Baykaş İlköğretim Okulu’ndan 40 öğrenci ve 20 veli katıldı. Gezide, ilk Meclis daha sonra, TBMM ve Anıtkabir ziyaret edildi. TBMM, AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın refakatinde gezildi.  En çok kitap okuyan öğrenciler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda müzikli yemekle onurlandırıldı. Gezi boyunca bilgi, tarih, sanat açısında doyuma ulaşıp, Türkiye’nin büyüklüğünü ilgiyle inceleyen çocukların yeni hedefleri ise 200 kitap okuyarak “Haydi Türkiye Okuyor” kampanyasına katılmak.
Ankara’ya düzenlenen geziyle ilgili olarak bir açıklama yapan Bıçakçı Bedriye Baykaş İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Göçen, “Okul müdürlüğü olarak iki yıldır ‘Çocuklar Okuyor’, bu yılda ‘Anne-Baba Okuyor’ ve sivil toplum kuruluşu olarak ‘Cezaevi Okuyor’ projelerini yürütüyoruz. Geçen sene en çok kitap okuyan çocuklarımızı ödül olarak Çanakkale Şehitliği gezisi ile ödüllendirdik. Çocuklarımız yaz tatilinde dahi kitap okumayı bırakmadılar. Bu yıl eylül ayında en çok kitap okuyan çocuklara Anıtkabir ve TBMM hedefi koyduk. Çocuklarımız okudular ve Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Ödemiş’ teki dershanelerimiz ve gönüllü vatandaşlarımızın destekleriyle 40 öğrencimizi ücretsiz ödüllü gezi, 20 velimizi Köy Çocuklarına Kütüphane Oluşturma, Kültür – Sanat, Dayanışma Derneğince Ankara’ ya götürdük. İlk Meclis’in hangi şartlarda oluşturulduğu, teneke sobaların kahvehanelerde toplanarak bakkallardan lambaların temin edilerek, Meclis’in zorluklarla oluşturulduğunu gördük. II.Meclis’ten sonra bugünkü TBMM’yi görmek gurur ve mutluluk verici. Keşke her Türk çocuğu Ankara’yı, Çanakkale’yi, İstanbul’u görebilse. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay’a ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

En çok kitap okuyarak Ankara gezisinde yer almayı başaran öğrenciler de geziyle ilgili olarak düşüncelerini aktardı. 100 kitap okuyarak birinci olan 6.sınıf öğrencisi Abdullah Akın, “Kitap okuyordum ama böyle bir ödül sürpriz oldu. İlk Meclis, Anıtkabir, Harikalar Diyarı, harikalar yarattı. Daha çok okuyup daha çok çalışacağım. Hedefim Başbakanlık koltuğu” ifadesinde bulundu.
95 kitap okuyarak ikinci olan M.Tevfik Göçen de hedef koyarak çalışmanın, okumanın daha etkili olduğunu söyleyerek,“Ankara ödülü olmasaydı bu kadar çok kitap okumazdım. TBMM’den de, Anıtkabir’den de çok etkilendim. Harikalar Diyarı’nda çok eğlendik. Müdürümüze, büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Seneye daha çok okuyarak İstanbul’ a gitmek istiyorum. Pembe Köşk’e çıkmak istiyoruz” dedi

“KEŞKE ERKEK OLUP ASKERE GİTSEYDİM…”

86 kitap okuyarak üçüncü olan Songül Demir ise ilk defa Ankara’yı gördüğünü söyledi. Demir, “Bir köy çocuğu için çok müthiş bir gezi. Heyecanlandık, gurur duyduk. İyi ki çok kitap okumuşuz. Anıtkabir’den, Kurtuluş Müzesi’nden ve Atamızın kabrinden etkilenmemek mümkün değil. Nöbet tutan asker beni büyüledi. Keşke erkek olsaydım, askere gitseydim” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi