Beydağ ilçesinde SBS’ye katılan öğrencilerin yüzde 63’ünün sınavlarda başarı göstererek, Anadolu liselerine ve Anadolu teknik liselerine yerleştiği bildirildi. Ortaöğretimde ise bu oranın yüzde 60’lara ulaştığı kaydedildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beydağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Fayık Altunbaş, öğrencilerin göstermiş olduğu başarının sevindirici olduğunu, bu başarıyı artırarak sürdüreceklerini ifade etti.
Altunbaş, “2011 yılı SBS’ye ilçemiz ilköğretim son sınıfı öğrencilerinden 126’sı katıldı. Sınava giren 126 öğrencimizden 76’sı Anadolu öğretmen liselerine, Anadolu liselerine ve Anadolu teknik liselerine girmeye hak kazandı. Bu da bizleri çok mutlu etti. Ortaöğretimde ise sınava katılan 29 öğrencimizden 18’i lisans ve ön lisans hakkı kazandı. Bu başarı Beydağ’a yeter mi, elbette ki yetmez. Biz hem deneme sınavlarıyla, hem de kurslarla öğrencilerimizin başarılarını artırabilmek için çalışmalar başlatacağız. Bu başarıda büyük bir rol de velilere düşüyor. Velilerimiz okul öncesinden ilköğretim 3.sınıfa kadar büyük ilgi gösteriyor. Bu ilgi daha sonra sona eriyor. Biz velilerimizin daha bilinçli davranmaları için seminerler düzenliyoruz. Bu yıl da bu seminerleri artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi