Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2011 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Leonardo da Vinci-Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) projeleri çerçevesinde sunduğu “Yeni Yüzyılın Cimri Motorları” konulu, çırak öğrencileri ve refakatçileri kapsayan IVT projesi değerlendirme süreci sonrasında kabul edildi.
Proje hakkında açıklama yapan Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Çamlıca, “Bu yıl okulumuzda proje ekibimiz ile oluşturduğumuz Otomotiv Teknolojisi alanında “Yeni Yüzyılın Cimri Motorları” konulu projemiz 2 bin 550 proje arasından Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer bulunmuş ve projemiz kabul edilmiş durumdadır” dedi.
Toplam 30 öğrenci ve 5 refakatçiyi kapsayan projenin 5 yerel ortaklı olduğunu ve bütçesinin 69 bin 110 Euro olarak belirlendiğini ifade eden Çamlıca, “Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi’nce Berlin- Almanya’ya 4 hafta süreli olarak gidecek öğrenci seçimleri proje ekibimiz tarafından yapılmıştır. Öğrencilerimizin yemek, ulaşım, konaklama ve seyahat masraflarının tümü proje kapsamınca karşılanacaktır. Projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen okul proje ekibime ve projemizin tüm aşamalarında desteğini esirgemeyen Ödemiş Madeni İşler Odası Başkanı Erol Nokta’ya teşekkür ederim. Projemiz başta Ödemiş’e ve okulumuza hayırlı olsun” diye konuştu.
Proje kapsamında Almanya’ya gidecek öğrenci isimleri ise şöyle: Asiller; Kemal Aşçı, Mustafa Özcan, Ali Belkar, Sabri Aktürk, Şerafettin Özırmak ve Arif Yıldız. Yedek; Tayfun Urgan, Şahin Özdemir ve Mehmet Harman.
Editör: Haber Merkezi