Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ekibi, devamsız öğrenciler için sokak sokak, ev ev aileleri ikna ziyaretleri gerçekleştirdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalarda Bayındır’da ilköğretim çağında olup okula devam etmeyen çocukların sayılarının azımsanamayacak derecede olduğu tespit edildi.
Ayrıca uzmanlardan oluşan ekiplerce yapılan Kurumsal Durum Analizi ve Başarıyı Artırma Projesi sonucunda da okuldan kopmuş, risk altında bulunan çocukların varlığı tespit edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu çocukları okula kazandırmak için çalışmalar başlattı. Bu bağlamda oluşturulan uzman ekipler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Sevinç, mahalle muhtarını da yanına alarak mahalleleri dolaşmaya başladılar.
Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Sevinç ve ekip, okula devamsızlık yapan öğrencilerin evine tek tek giderek öğrencilerle ve velilerle görüşmeler yaptı. Yapılan görüşmelerde öğrencilerin okula devamsızlık sebepleri araştırıldı.
Velilerin öğrencilerin devamsızlığı ile ilgili sıkıntıları, eksiklikleri, istek ve dilekleri dinlenerek çocuklarını okula gönderme konusunda ikna edilmeye çalışıldı. Velilere, okula devamsızlık yapan öğrencilere özel, öğrencileri okula kazandırmak ve risklerden uzak tutmak amacıyla bir çalışma başlatıldığı söylendi.
Editör: Haber Merkezi