Mesut Tim önderliğinde kütüphanesi olmayan köylere kütüphane kazandırmak adına faaliyet gösteren Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği 16.kütüphanesini Ödemiş’in Bademli beldesine bağlı Bıçakçı köyünde açıyor.
Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür ve Sanat Derneği tarafından Ödemiş’te Hamamköy’den sonra ikinci, yurt genelinde 16.sı gerçekleştirilen Bıçakçı Köyü Atatürk Çocukları Kütüphanesi yazar, şair ve kitapseverin de katılacağı bir törenle 25 Eylül Pazar günü saat 12.30’da açılacak.
3 bin 500’ün üzerinde kitabın yer alacağı kütüphanenin köy halkına ve öğrencilere yararlı olacağına inandıkları için bu gönüllülük hareketini başlattıklarını söyleyen Dernek Başkanı Mesut Tim, önümüzdeki ay Bayındır Zeytinova’da 29 Ekim 2011’de 17. kütüphanenin açılışını yapacaklarını ifade etti. Derneklerine her geçen gün yurdun dört bir köşesinden gelen kütüphane taleplerini de belli bir program çerçevesinde karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Tim, “Ödemiş Kaymakamı sayın Abdurrahman Koçoğlu’na gerek Hamamköy gerekse Bıçakçı kütüphanelerinin oluşumuna yaptığı anlamlı katkılar nedeniyle yönetim kurulumuz adına içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.
Açılış töreninde yazar ve şairler şiir ve konuşma yapacak, öğrenciler de kısa bir gösteri yapacaklar.
Kütüphanenin oluşumuna katkı veren kurum ve kişilerin isimleri: Ödemiş Kaymakamlığı, Aydın-Carole Akgün, Mehmet Yağcı, Ramazan Göçen, Erkan Kaya, Nadir Çam, Serkan Samancılar, Nilay Özçetin, Beyhan-Ersan Öztuna, Ulvi Keser, İlknur Bakış Köseler, Leyla Yıldıran, Leyla Yıldıran, Hüseyin Yurttaş, Oya Alp, Özkan Akgün, Ömer Akşahan, Hatice Tanrıverdi, Damla Turan, Özlem Siyez Bedek, Firdevs Tim, Aslı Eren ve Nermin Metin
Editör: Haber Merkezi