Yüz yüze eğitim kararı kapsamında 1863 öğrencinin okulla buluşacağı Tire'de, öğrencilerin okulun bahçe kapısından girdiği andan itibaren Kovid-19'la mücadeleye uygun hareket etmesi için tedbirler alındı.

Tire'de eğitimin başlayacağı toplam 30 okulun, sınıf girişinde dezenfektan noktaları oluşturuldu, öğrenciler için maske temin edildi, sosyal mesafenin korunması için okul geneline uyarı etiketleri yerleştirildi
 Okullar, öğrenciler için hummalı bir çalışmayla eğitime hazırlandı. Hazırlıklarla öğrencilerin okul bahçesine girişinden itibaren salgınla mücadele kurallarına uygun hareket edilmesi amaçlanıyor. 
Öğrencinin maskesinin olmaması ya da kullanılamaz halde olmasına karşı okullara maske temin edildi, kullanılan maskelerin atılması için de uygun alanlara tıbbi atık kutuları yerleştirildi. 

Okulda yüksek ateş, burun akıntısı, öksürük gibi belirtiler görülen çocuklar karantina odasına alınacak. Velisine haber verilecek, öğrencinin sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi ve durumunun takibi gerçekleştirilecek.

Okullarda sınıf düzeni de sosyal mesafe korunacak şekilde ayarlandı. Tekli sıraların olduğu sınıflarda sıra aralığı 1-1,5 metre olacak şekilde düzenleme yapıldı. Her sıranın üzerine o sırayı kullanacak öğrencinin adı yazıldı. Böylece öğrencilerin sadece kendisine ait yerde oturması sağlanacak. 

Çoklu kullanımı sağlayan sıralara ise gerekli yerlere "Lütfen sağlığınız için bu koltuğu boş bırakınız" yazılı etiket yapıştırıldı. Sınıf ve ortak alanlardaki panolara salgına karşı bilgilendirici broşürler asıldı. Sınıfların yanı sıra bahçe ve koridorlar gibi okullardaki diğer alanlara da sosyal mesafenin korunmasını hatırlatan etiketler konuldu.

Kapı kolları, sıralar ve masaların her teneffüs sonrası temizlenmesi için hazırlık yapıldı. Teneffüsten dönen öğrenciler için sınıf girişlerine de dezenfektan kutuları yerleştirildi. Tuvaletlere de doğru el yıkamayı anlatan broşürler yapıştırıldı. 

Gün sonunda okuldaki tüm alanların dezenfektanlarla temizlenmesi için planlamalar gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi