Haber: Dilek Ayvalı

Tire’de 60 okulda eğitim gören 14 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Tire Fatih Ortaokulu’nda düzenlenen karne töreninde okul müdürü Ruşen Akkoyun bir konuşma yaparak, “Umudumuz, geleceğimiz sevgili öğrenciler, koskocaman bir eğitim dönemini daha geride bıraktık. Çok güzel faaliyetler yaparak güzel başarılara imza attık. Okulumuzun sosyal kültürel sportif alanlarda güzel işler başardığına şahit oldum. Misafirlerimiz 8. Sınıf öğrencilerimize en güzel geleceğin ve umutların onların olmasını diliyorum. Sevgili veliler sizler yaz tatilinde çocuklarımızı ülkemizin geleceğine dair güzel şeylere yönlendirin. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

BAŞKAN DURAN ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

Daha sonra konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran “Bu güzel günde karnelerini alan tüm evlatlarımızın alınlarından öpüyor ve kutluyorum. Cahillikle mücadelede büyük görev üstlenen öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi bu verimli sezonu yaşattıkları için kutluyorum" dedi.

TANRISEVEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE HEDİYELER VERDİ

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven de yaptığı konuşmada, “Karnelerinizi alacak ve ailelerinizle birlikte değerlendirme yapacaksınız. Bu yıl Tire’de milli eğitim açısından oldukça verimli bir yıl oldu. Gerek yarışmalarda gerekse sportif faaliyetlerde ilçemizin adını duyuran öğrencilerimize, velilerimize ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Bugün okullar kapanıyor. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bugün itibari ile uzun bir tatile giriyoruz. Tatilimizi en iyi şekilde değerlendirelim, oyun oynayalım, eğlenelim ve en önemlisi bol bol kitap okuyalım” ifadelerini kullandı.

Öğrenim yılı sonunda okulda derece alan öğrencilere belgelerini veren Kaymakam Tanrıseven, başarılı öğrencilere satranç takımı hediye etti. Okul müzik grubunun hazırladığı müzik dinletisinin ardından karneler dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi