HABER: DİLEK AYVALI

Son olarak Tire Belediyesi tarafından son yıllarda artış yaşanan çocuk istismarı konusunda bilgilendirici ve eğitici seminer verildi.

Seminere Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Belediye Başkan yardımcısı Halil Doğukan Eroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminerde konunun uzmanları İletişim Psikolojisi Uzmanı Bilimsel Akarsu, Avukat Özgür Özkınık, Özel Eğitim Uzmanı Harika Özay, Tire Belediye Psikoloğu İnci Becerik tarafından çocuk istismarına ilişkin sunumlar gerçekleştirildi. Tire Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Dündar Taşal da çocuk istismarı konulu kısa bir oyun sahneledi.

Seminerde davetlilere mahremiyet eğitimi ve kişisel sınırlara saygı, ergenlik dönemi ve cinsel istismara uğrayan çocukların başlarına gelenleri neden anlatmadıkları konusu, cinsel istismarın Türk hukuk sistemi içerisindeki yeri, kültür, örf ve adetlerin cinsel iletişim ve gelişim üzerindeki etkileri, çocuk istismarına yönelik istatistiki bilgiler aktarıldı. Gecede, uzmanlar tarafından verilen vaka örneklerinde geçen cümleleri dinleyen davetliler göz yaşlarına hakim olamadı.

Seminer sonrası konuşmacıları tek tek tebrik eden Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran toplumsal konularda bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi