Küçük Menderes Havzası’nda eğitim öğretim faaliyetleri ile bölge eğitimine katkıda bulunmaya devam eden Dünya Koleji Anadolu ve Fen Lisesi, yeni dönem sürecinde de yenilikçi yaklaşımları ve ulusal ve uluslararası vizyonu ile online ve yüz yüze eğitim öğretim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Okul Müdürü İlkay Kaymak,“ Lise hayatı bir öğrencinin hem akademik hem kişisel gelişimini kaliteli bir şekilde ilerletmesi hem de hayata atılma öncesindeki en önemli donanımlarını biriktirmesi gereken bir dönemdir. Burada önemli olan; üniversite sınavına hazırlık süreci ile birlikte öğrencinin akademik ve bireysel portföyünün tamamlanmasıdır.

Özel Dünya Koleji Anadolu ve Fen Lisesi, yabancı dil eğitimi, ulusal ve uluslararası projeleri, akademik gelişim ve bireysel takip sistemi, spor ve sanat alanında yapılan yönlendirmeler, meslek seçimi konusunda farkındalık yaratma hedefleri ile programını oluşturmuştur.

Okulumuz sisteminde en önem verdiğimiz alanlardan biri olan öğrencilerimizin bireysel akademik ve motivasyon takipleri koçluk programı ve rehberlik birimimiz ile birlikte yürütülmektedir. Bunun yanı sıra, yabancı dil alanında ; MUN ( Birleşmiş Milletler Simulasyon programı),yurtdışı öğrenci değişim programı, TÜBİTAK projeleri ,Uluslararası CARIBOU, TOEFL,GOETHE ,URFODU,WATERLOO sınav hazırlıkları ve LEGO-ROBOTICS çalışmaları pandemi sürecinde de olunsa online olarak devam etmektedir.

Yeni dönem online  ve yüz yüze  eğitim sürecindeki en önemli faktör öğrencilerin motivasyonlarını ve dinamiklerini canlı tutmaktır.

Okul olarak ; hem bölgesine, hem ülkesine faydalı bireyeler yetiştirmek ,öğrencilerimizi global bir vizyonla mezun ederek hayatın içine akranlarından önde göndermek en büyük hedefimizdir.

Eğitmen kadromuz ve tüm personelimiz ile bölgemize verdiğimiz eğitim –öğretim hizmeti ve başarılarımız bizim en büyük gururumuz ve motivasyon kaynağımızdır” diyerek okul program ve hedefleri ile ilgili bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi