HABER:GAMZE ONAN
18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında, Özel Dünya İlkokulu 4/A ve 4/B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte 27 Mart Pazartesi günü Ödemiş Belediyesi Mutahhar Başoğlu Huzurevi’ni ziyaret ettiler.

Bu ziyaret sırasında yaşlılara saygının kültürümüzdeki önemi üzerinde durulurken, Özel Dünya Eğitim Kurumları öğrencileri, yaşlıların ellerini öperek, onlarla sohbet ettiler. Huzurevi sakinlerine küçük hediyeler taktim ederek ve güzel şarkı ve türkülerin yer aldığı kısa bir dinleti sunarak yaşlılara duygu dolu anlar yaşattılar ve onları mutlu ettiler.

Yaşlılara saygı ile ilgili yapılan konuşmada ise, “Her insanın çocukluk, gençlik, olgunluk ve ihtiyarlık dönemleri vardır. Ömrü olan her insanın bu evreleri yaşayacaktır. Önemli olanın hayatı güzel görüp güzel düşünerek hayatı anlamlandırmaktır. Bizim kültürümüzde küçükleri sevmek ve büyüklere saymak hem milli ve hem de dini bir görevdir. Edep ve nezaket kuralıdır. Biz yaşlandığımızda kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak bizde yaşlılarımıza öğle davranmalıyız. Yaşlılar milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir.” 

Editör: Haber Merkezi