Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte alınması gereken tüm önlemleri titizlikle alan Özel Dünya Anaokulu’nda öğrenciler, öğretmenler ve çalışanlar gün boyu siperlik ve maske kullanmaya özen gösteriyorlar. Koridorlar, sınıflar ve lavabolar salgın rehberine uygun olarak düzenlenmiş. Okula girişte ateşleri ölçülen ve HES kodları sorgulanan öğrenciler sınıflarda ve yemekhanede isimlerinin yazılı olduğu sabit masa ve sandalyelere oturuyorlar. Yemekhanede her masada bir çocuk olacak şekilde fiziki mesafe kuralına uygun olarak yemeklerini yiyorlar.

Bu süreçte Özel Dünya Anaokulu öğrencilerine güzel havalarda keyifli vakit geçirmeleri için “Açık Hava Sınıfı” oluşturdu. Çocuklar bugüne kadar birçok etkinliği açık hava sınıflarında özgürce yaptılar.

 Anaokulu Rehberlik Servisi salgın döneminde velilerin ve öğrencilerin yanında olarak pandeminin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini en aza indirmek için çalışmalara devam ediyor. Uzaktan eğitim sürecinde yararlandıkları teknolojik alt yapılarını kullanarak, düzenledikleri online veli seminerleriyle çocukların ruhsal gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamalarına destek oluyorlar.

Özel Dünya Anaokulu Müdürü Gülnaz YEŞİLTEPE; “COVID-19 için alınan tedbirler açısından değerlendirecek olursak okullar birçok yere göre daha güvenli. Okul öncesi dönem çocukların eğitim hayatlarının temelini oluşturuyor. Çocuk yüz yüze eğitimle, arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle etkileşim halinde olmalı. Fakat salgının seyrine bağlı olarak alınan tedbirler yeniden okul öncesi eğitime ara verme yönünde olursa, biz buna da Microsoft Örnek Okul olmanın avantajıyla hazırız. Online eğitim planlarımız ve online sınıflarımızla çocuklarımızın yanında olmaya devam ederiz. Dünya Koleji olarak öğretmenlerimizin desteği ve dikkati, çocuklarımızın sevgisi ve velilerimizin güveniyle bu zor günleri sağlıkla atlatacağımıza inanıyorum. Maskesiz, mesafesiz çocuklarımıza sarılabileceğimiz sağlıklı günlerin yakın olmasını diliyorum. “  şeklinde açıklamalarda bulundu.

               

Editör: Haber Merkezi