Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi’nin başvurduğu iki Avrupa Birliği projesi, kabul edildi. Bu durum, öğrenciler ve veliler arasında büyük heyecan ve coşku yarattı.

2019-2021 yıllarını kapsayan Erasmus+  okullar arası stratejik ortaklıklar projeleri kapsamında 2019-1-TR01-KA229-073855_1 numaralı “Transmıtıng Our Cultral Herıtages To Our New Generel eneratıons” (Kültürel Miraslarımızı Genç Kuşaklara Aktarmak)  konu başlıklı projesinin ortakları Türkiye, İtalya, Letonya, Slovakya, Romanya ve Portekiz’den oluşmaktadır.  Proje, genç neslin kendi öz kültürel miraslarını koruma ve sonraki nesillere aktarma konusundaki yetersizlikten yola çıkılarak hazırlandı. Projenin amacı ise dezavantajlı öğrencilerin projeye dahil edilerek erken okul terkini engellemektir.

Bu proje sayesinde TOAL’den toplamda 20 öğrenci,  5 farklı ülkenin kültürel miraslarını tanıma fırsatı bulacak. Yurt dışı okul ziyaretleri sayesinde öğrenciler okulda öğrendikleri yabancı dillerini geliştirme imkânı bulacaklar. Böylece yine proje amaçları arasında bulunan, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı sağlanmış olacaktır.

TOAL proje koordinatörü olduğu için, ilk ziyaret 9-13 Aralıkta Ödemiş’te gerçekleşecek.  5 farklı ülkeden toplamda 20 öğrenci ve 10 öğretmene ev sahipliği yapacak.

Okul müdürü İlhan Koca: ” Kültürler arası etkileşimin hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz açısından olumlu sonuçlar oluşturacağı kanaatindeyim.  Bu tür faaliyetlerin okul kültürümüzün gelişmesi açısından da okulumuza katkıları büyük olacaktır.  Okulumuzun bu yıl iki tane AB projesi geçmiştir.  Her iki projede de temel amaç kendi kültürel miraslarımızın ve tarihi eserlerimizin tanıtımına yönelik olması,  ülkemizin tanıtımına da katkı sağlayacaktır. Tarihi ve kültürel değerlerimizin hem kendi öğrencilerimiz de hem de gelen misafir ülke öğrencilerinde farkındalık oluşturacağı düşüncesindeyim. Emeği geçen arkadaşlara bu önemli görevde başarılar diliyorum. Bu projeler kapsamında 10 ülkeye öğrenci ve öğretmen hareketlilikleri olacaktır. Bu seyahatlerde öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin farklı ülkeleri görme ve eğitimle ilgili faailyetleri yakından takip etme imkanı bulacaklardır. İki yıl sürecek bu projelerin başarılı bir şekilde tamamlanması dileklerimle koordinatör öğretmenlerimiz Sevinç Altıntaş, Tuba Barış, Alp Öktem Örnek ve Ertan Öztürk’e başarılar diliyorum.”

Proje koordinatör öğretmeni Sevinç Altıntaş: “2019 Mart aynında, uzun bir proje yazım aşaması sonrası onaya sunduğumuz ‘Kültürel Değerlerimizi Koruma’ konusundaki projemizin, Türkiye Ulusal Ajansından onay alması emeğimizin karşılığını almak bizleri gururlandırdı. Projemizin konu başlığının çok güncel ve öncelikli olması bu konuya verilmesi gereken önemi bir kez daha hatırlattı. Projemiz sayesinde öğrencilerimiz farklı kültürleri tanıma fırsatı bulacak, okulda öğrendikleri İngilizce dilini kullanabilecek, kendi akranlarıyla iş birliği ve dostluklarını geliştirebilecek olmaları okulumuz ve öğrencilerimize artı değer katacaktır. “

Editör: Haber Merkezi