Haber: Dilek Ayvalı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Eğitim Bilişim Ağının (EBA) yaygınlaştırılması talimatının ardından harekete geçen Kiraz Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, özellikle köylerde yaşayan öğrencilerin yararlanması amacıyla "EBA mobil destek aracı" hazırladı.

Teknolojik imkânları kısıtlı öğrencilerin uzaktan eğitime katılmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan EBA destek aracı, öğrenci ve velilerden ilgi görüyor.

EBA mobil destek aracı, yüz yüze eğitimler başlayana kadar köylerdeki dezavantajlı öğrencilerin uzaktan eğitime katılmalarına destek sağlayacak.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, “Bir eğitimci olarak ilçemdeki her öğrencinin eğitime ulaşmasını sağlamak boynumun borcu. İlçe Kaymakam Vekilimiz Sayın Abdurrahman Çelebi’nin huzurunda Kiraz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ak ile Kiraz Belediyesi arasında bir protokol imzaladık. Teknolojiye uzak kalan her bir öğrencimize teknolojiyi ulaştıracağız. Bazı köylerimiz uzak ve teknoloji sıkıntısı var. Gelen talepler neticesinde bu projeyi hayata geçirdik. Mobil aracımızda bulunan tabletler öğrencilerimize dağıtılacak. Ayrıca mobil destek aracında öğretmenlerimiz de olacak destek amaçlı" dedi.

Editör: Haber Merkezi