HABER: DİLEK AYVALI

İŞ-KUR, Tire Halk Eğitimi Merkezi ve Tire Öğretmenevi işbirliği ile düzenlenen Aşçı Yardımcılığı kursuna katılan 14 kursiyer bu gün mezun oldu.

Tire Öğretmenevinde düzenlenen programa Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan Güven, Tire Öğretmenevi Müdürü Ergül Eroğlu, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Şadiye Kurtça, Gıda Mühendisi Esra Batmazlar ile kursiyerler katıldı.

KAYMAKAM ÇOBANOĞLU BAŞARILAR DİLEDİ

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Bugün buraya misafir olarak davet edildim iyi ki de gelmişim. İŞKUR, Tire Halk Eğitimi Merkezi ve Tire Öğretmenevi arasında güzel bir iş birliği. Kursiyer arkadaşlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

KURSİYERLER UYGULAMALI EĞİTİM ALIYOR

Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan Güven, bugün İŞKUR ile ortak olarak yaptığımız aşçı yardımcılığı kursu final yemeği. Kursiyerlerimiz bugün mezun oluyorlar. Gelecekte onları iyi bir yerde istihdam etmek istiyoruz. Öğretmenevi Müdürümüz söz verdi kursu tamamlayanlardan en az 6 tanesini burada istihdam edecek. Öğretmenevi müdürüne ve çalışanlarına çok teşekkürler. Kursu öğretmenevinde yapıyoruz çünkü bizim kurs için uygun mutfağımız yok. Kursiyerlerimiz burada uygulamalı olarak kurs görmüş oluyorlar. Kendilerine bize bu imkânı tanıdıkları için çok teşekkür ediyor, bugün mezun olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz” dedi.

MESLEKSİZLİĞE SON VERMEK ADINA İŞKUR’A DÜŞEN NE VARSA HAZIRIZ

İŞKUR İzmir İl Müdür Yardımcısı Nesrin Makbule Dank, mesleksizliğe son vermek adına İŞKUR’a düşen ne varsa hazır olduklarını ifade ederek, “İstihdam garantili ve garantisiz kurslarımız devam ediyor. Tire’de 11 kursta 182 kursiyer mezun oldu. 5 kursumuz halen devam ediyor ve bu kurslarda 99 kişi kurs görüyor. İstihdam garantili kurslara baktığımızda 9 kurstan 4’ü devam ediyor. Peynir işletmeciliği kursundan mezun olan 183 kursiyerin 63’ü bu alandaki fabrikanın kadrolu işçisi oldu. Kurumum adına hepinize teşekkür ediyorum. 2020’de de bu çalışmaların devamını diliyorum. Ayrıca bugün burada kursiyerler tarafından yapılan 35 çeşitten oluşan yemek, börek, pasta ve tatlıların hepsi çok güzeldi. Hayatımda ilk kez incir uyutma tatlısı yedim ve bayıldım, harikaydı. Hepinizin ellerine sağlık” dedi.

GÜZEL BİR BİRLİK VE BERABERLİK OLUŞTU

Tire Öğretmenevi Müdürü Ergül Eroğlu da yapılan iş birliği ile 9 dönemdir kurslara devam ettiklerini ifade ederek, “Burada güzel bir birlik ve beraberlik oluştu. Öğretmen arkadaşlarımız, çalışanlarımız ve kursiyerler uyum içindeler. 14 Kursiyerimiz bugün final yemekleri ve tatlıları hazırlayarak güzel bir kapanış yaptılar. Her birini kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.

230 KADIN MESLEK EDİNDİ

Kurs öğretmenlerinden Şadiye Kurtça 9. Dönem Aşçı Yardımcılığı kursunun da başarı ile tamamlandığını kaydederek, “Kursiyerlerimiz 3,5 ay boyunca haftada 5 gün, günde 6 saatlik eğitim aldılar. Her bir kursiyere günlük 30 TL ücret İŞ-KUR tarafından ödendi ve sağlık sigortaları da yapıldı. Bu kurslar ile yaklaşık 230 kadın meslek edindi. Pek çoğu fabrikalarda, okullarda ve gıda sanayiinde iş buldu. Bugün 14 kursiyerimizi mezun ediyoruz. Yeni dönem kayıtlarımız da başladı. Yeni dönem kurslarımız Ocak ayında başlayacak. Katılmak isteyenler bizlere ulaşabilirler” dedi.

İŞ HAYATINDAKİ GERÇEK ÇALIŞMA ORTAMINDA KURS GÖRÜYORLAR

Tire Öğretmenevi Gıda Mühendisi Esra Batmazlar, “Buradaki kursta tamamen iş hayatındaki gibi bir çalışma ortamında ve belirli bir düzende yemekler hazırlanıyor, servis ediliyor ve temizlik aşamasına geçiliyor. Kurslarımızda belirli modüller ile eğitim veriyoruz. Temel olarak ilk başta hijyen ve sanitasyon eğitimi ile başlıyoruz, sebze, et yıkama ve doğrama, çorbalar modülü, basit kurabiyeler, peçete katlama, masa servis düzeni ile devam ediyoruz. Kursiyerlerimiz usta aşçılardan da eğitim aldılar. Mezun olan kursiyerlerimize iş hayatında başarılar diliyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi