Haber: Dilek Ayvalı

İzmir Sana Kanım Feda Projesi kapsamında, Tire’de okullarda düzenlenen kan bağışı kampanyaları düzenlendi. Düzenlenen kampanyalarda Tire’de en çok bağış yapan Rasih Kirazoğlu ilkokulunun, en çok bağışçı getiren 3 öğrencisine törenle bisiklet hediye edildi.

Tire Rasih Kirazoğlu İlkokulu bahçesinde düzenlenen törene Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş, Rasih Kirazoğlu İlkokulu Müdiresi Zeliha Üçer ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş, “250 ünite kan bağışı, Bizim için totalde 750 kişinin hayatının kurtarılmasını ifade ediyor. Daha da önemlisi siz değerli çocuklarımız, kardeşlerimiz, geleceğin bağışçıları öğrencilerimizi 18 yaşını doldurduktan sonra bu iyilik havuzuna dahil olması adına çok değerli ve büyük bir adım olmasını ifade eder” dedi.

Çobanoğlu, “GURURLA GÜMÜŞ MADALYAYI TAŞIYACAĞIM”

Daha sonra konuşan Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Bir nevi ödül töreni gerçekleştirmiş oluyoruz. Çok önemli bir şey kan vermek, hayat kurtarmak. Ben üniversite yıllarımdan beri düzenli olarak kan bağışçısıyım. Kızılay’ın bir gönüllüsüyüm aynı zamanda. Kızılay’ın sahada neler yaptığını da bizzat mülki idari amir olarak yakından yaşamış bir abinizim. Reyhanlı kaymakamlığım sırasında Kızılay’ın hem Suriyeli mülteci kardeşlerimize hem de bölge halkına ne kadar yakından hizmet ettiğini ne kadar yoğun çalıştığını görmüş birisiyim. Bu manada Kızılay’ın hem kan sağlama işlemi hem de zor durumda kalan afetzedelere, insanlara dünyanın her tarafına yardım götürdüğünü bizzat tanıklık etmiş bir insanım. Bu manada Kızılay’ı çok önemsiyorum. Dediğim gibi kendimi bir Kızılay gönüllüsü olarak kabul ediyorum. Sizlerin de birer Kızılay gönüllüsü olmanızı canı gönülden temenni ediyorum. Zaten öylesiniz, öyle olduğunuz için de bu güzel kan bağışını üç yıldır gerçekleştiriyorsunuz. En son kampanyanızda ben de sizlere katkı sağlamış oldum. Çok mutluyum gümüş madalyamı da aldım. Gururla gümüş madalyayı taşıyacağım. İnşallah altın madalyayı da alırım. Sizlere de inşallah nasip olur” dedi.

Rasih Kirazoğlu İlkokulu Müdürü Zeliha Üçer, “Öğrencilerimize ve destek sağlayan kan bağışçılarına teşekkür ederiz. Öncelikle bu organizasyonun gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Sayın Fatih Çobanoğlu’na, Türk KIZILAY’ına, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Rasih Kirazoğlu İlkokulu idareci ve öğretmenlerine, öğrencilere verilen hediyelerin sponsorlarına, katılım sağlayan velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Unutmayalım ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” dedi.

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’na 28 defa Türk Kızılay’ına kan bağışı yaptığı için Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş tarafından gümüş madalya takdim edildi.

Daha sonra en çok bağışçı getiren öğrenciler, Poyraz Aydın, Yakup Berkay Özcan ve Tuana Evcimik’e bisikletleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi