Kemalpaşa Merkez Atatür İlkokulu öğrencisi 10 yaşındaki Elanur Akıncı, “Uluslararası Caribou Matematik” yarışmasında 7 bin 328 kişi arasından birinci olarak bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu. Sosyal Medyada en çok konuşulan isimlerden biri olan Elanur’un, matematik alanında düzenlenen birçok yarışmada derecesi bulunuyor.

Matematiği çok sevdiğini ve düzenlenen birçok yarışmaya katılmaya çalıştığını belirten Elanur Akıcı, ileride bilim insanı veya mimar olmak istediğini belirtti. Akıncı, “yarışmaya öğretmenim ile birlikte hazırlandım. Birçok test çözdüm. Farklı tarzda testleri seviyorum, mayın tarlası, sudoku gibi. Daha önce de bu tür yarışmalara katılmıştım. Kanguru, tales, caribou yarışmalarında önceden katılmıştım. Bu yarışmada dünya birincisi olacağımı hiç düşünmemiştim. Birinci olduğumu öğrendiğimde çok şaşırdım önce. Ama çok güzel bir duygu birinci olmak” dedi.

Elanur Akıncı’nın annesi ev hanımı Kezban Akıncı’da kızının başarısı ile gurur duyduğunu söyledi. Anne Akıncı, “Böylesi bir başarıyı açıkçası beklemiyordum. Sınava girdikten sonra soruların çok kolay olduğunu söyledi. Birinci olduğunu öğrendiğinde çok sevindi. Şu andaki ilgiden de oldukça memnun. Kızımın başarısında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi

Elanur Çok farklı Bir Öğrenci

Elanur Akıncı’nın öğretmeni Gülsüm Ceylan’da, Elanur Akıncı’ının ilk senesinden itibaren çok farklı bir öğrenci olduğunu söyledi. Ceylan, “Elanur’un ablasının da öğretmeni bendim. Elanur’u okula başlamadan önce tanıyorum. Çok farklı, zeki bir çocuğumuz. Birinci sınıfta Bilim ve Sanat merkezinin sınavlarına yönlendirdik. Sınavı kazandı ve 3 yıldır BİLSEM’e devam ediyor. Elanur pratik zekası olan bir çocuk. Sadece matematik değil, bütün derslerinde oldukça başarılı. BİLSEM’in yönlendirmesi ile bir çok sınavlara girdi ve bu sınav ve yarışmalarda birçok derece aldı. Sınıfta çok uyumlu ve arkadaşları tarafından da çok sevilen bir öğrencimiz. Araştırmayı ve bir şeyler üretmeyi çok seviyor. Özellikle matematikte, kendine has bir tarzı var. Çözümü kendi ürettiği şekillerde çözümleyebiliyor. Geleceği açık bir çocuğumuz, inşallah ileride iyi yerlerde görürüz Elanur’u. Vatanımıza ve milletimize hayırlı bir evlat olur diye düşünüyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Haluk Levent'ten Eğitim Bursu

Başarısı ile soysa medyada gündem olan Elanur Akıncı’ya bir destekte Ahbap Platformu kurucusu sanatçı Haluk Levent’ten geldi. Levent, Ahbap Derneği olarak Elanur Akıncı’ya eğitim bursu vereceklerini sosyal medyadan açıkladı. Elanur Akıncı ile telefonda kısa bir süre görüntülü sohbette yapan Haluk Levent, Elanur ile en kısa sürede tanışmak istediğini ve çok yakın bir zamanda okulunu ziyarete geleceği sözünü verdi. 

Editör: Haber Merkezi