Haber: Faruk Çark

“Model United Nations (MUN- Model Birleşmiş Milletler) Türkiye “; ülkemizin bir çok eğitim kurumlarının “Birleşmiş Milletler” adı altında kendi öğrencilerinden delegeler ve büyükelçiler seçerek, Birleşmiş Milletler’e üye olan ülkeleri ve kurumları farklı komitelerde İngilizce olarak temsil etmeleri simülasyonudur.

MUN toplantısının amaçlarından biri de toplantıya katılan tüm öğrencilerin dünyaya ve insanlığa karşı olan ilgilerini arttırmak, sorumluk bilinçlerini geliştirmek ve dünya problemlerine çözüm üretmelerini sağlamaktır. Yarının liderlerinin gelişimini ve eğitimini hedeflenen bu konferanslar İngilizce olarak yapılmakta ve öğrenciler aynı anda dil yeterliliklerini de ortaya koymaktadırlar.

 Bu kapsamda; bölgemizde yenilikçi yaklaşımları ile proje bazlı çalışmaları hayata geçiren Özel Dünya Eğitim Kurumları Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri yabancı dil öğretmenleri yönlendirmesi ile ülkemizde ve dünyamızda var olan tüm sorunlar hakkında gençler arasında farkındalık yaratma amaçlı, yabancı dil yeterliliklerini en üst düzeyde kullanabildikleri Ankara YÜKOMUN konferansına online olarak katıldılar.

Editör: Haber Merkezi