Haber: Dilek Ayvalı

Tire Organize Sanayi Bölgesinde kurulduğu günden bu yana iddialı ve başarılı yatırımlarını sürdüren Barem Ambalaj, her üç fabrikası için 3,6 MW büyüklüğündeki Güneş Enerji Santrali yatırımıyla da enerji alanında yeni bir döneme geçmeye hazırlanıyor.

2022 yılında tamamlanacak olan projeye göre, Tire fabrikası için 2772 adet panelle 924 KW, Gaziantep fabrikası için 3306 panelle 1122 KW, Karaman fabrikası için de 2880 adet panelle 960 KW elektrik enerjisi üretmeyi planlayan firma, toplamda 8 bin 958 güneş paneli ile 3006 KW enerji üreterek mevcut tüketiminin %80’ini yenilenebilir enerji kaynağı olan güneşten karşılayacak.

Recep Taşyanar, “Küresel ısınmaya karşı yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmanın gereğini yapıyoruz”

Yaşadığımız süreçte dünyanın karşı karşıya olduğu küresel ısınma problemine karşı yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının hem sürdürülebilirlik hem de çevre için oldukça önemli olduğunu söyleyen Barem Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Recep Taşyanar, “İklim krizi ve küresel ısınma tehlikesine karşı hızla harekete geçmemiz gerekiyor. Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için solarizasyona dahil olup elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamak bu bakımdan ilk yapılması gerekenler arasında yer alıyor. Biz de bu projemiz ile yüksek karbon emisyonunu önlemek, karbon salınımını azaltmak ve küresel ısınmaya karşı yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak için gereğini yapıyoruz. Güneş enerjisi kaynağı bakımından oldukça zengin bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemizin bizlere verdiği nimetleri kullanarak yeşil enerjiye dönüştürmek, hem üretim maliyetleri hem de geleceğimizi daha güvenli ve temiz dünyada inşa etmek için oldukça büyük önem taşıyor. 2022 yılında tamamlanacak olan projemizle 3006 KW güneş enerjisi santrali sayesinde yılda 3 bin 180 ton karbonun doğaya salınımını engellemiş olacağız. Bu aynı zamanda 1803 ağacın kazanımı demektir. Şirketimiz bundan sonra da çevre dostu bu ve buna paralel projelerle geleceğe katkı sağlayacaktır. Yaşanılabilir bir dünya için doğaya saygılı üretimler yapmalıyız” dedi.

Editör: Haber Merkezi