Haber: Dilek Acar

Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay yaptığı açıklamada şunları kaydetti, "Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında birçok esnaf gibi servis şoförü, turizmciler ve mahalle otobüsü şoförleri en büyük yarayı alan meslek gurupları içinde yer almaktadır. İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde iş yapamaz hale gelen servis ve turizm taşıyıcı esnafımız ciddi sorunlar ile karşı karşıyadır. Servis ve turizm taşıyıcı esnafının salgın süresi boyunca yaşadığı sıkıntılar göz önünde bulundurularak vergi, Bağ-kur ve SGK borçlarının silinmesi gerektiğinin altını önemle çiziyorum.

Geçimlerini nakliye ve turizm taşımacılığı ile sağlayan esnafımızın, bakmakla yükümlü olduğu ailelerinin olduğu unutulmamalı ve bu doğrultuda gerekli maddi destek sağlanmalıdır. Evlerine ekmek götüremeyen esnaflarımız var, bu bizi çok üzüyor var çaresiz bir şekilde bekliyoruz. Geçmiş dönemlerde ekonomiye birçok katkısı olan servis şoförlerinin, çalışamadıkları süre boyunca araçlarının trafik sigortası, vergisi, bakım masrafları gibi olmasa olmaz maddi parametler ile ilgili destek yapılmalıdır. Geçmiş dönemlerde ekonomiye birçok katkısı olan esnaf kesiminin şu durum da kendisinin katkıya muhtaç kaldığı nefes dahi alamaz duruma geldik. 

13 Mart’tan Beri Tek Kuruş Kazanmadılar

Coronavirüs sebebiyle iş yapamayan esnaf ve sanatkârlarımız özelikle servisçi ve Turizm de çalışan esnaf arkadaşlarımız çok zor durumda evet kredi ve vergi ödemeleri ileri bir tarihe ertelenmesi oldu fakat bu sektörde çalışan servis ve turizmde çalışanı esnaflarımız 13 Mart’tan beri tek kuruş̧ kazanmadıkları gibi evlerine ekmek dahi götürememektedir. Elimiz kolumuz bağlı olarak beklemek bizi üzüyor bu esnaflarımız için acil önlem alınması gerekmektedir. Böyle giderse birçok esnafımız işini aşını evini kaybedecek duruma gelecektir. Devlet yetkililerimiz şoför esnaflarımız için daha farklı önlemler almalarını bir an önce bekliyoruz. En azından aylık belli bir miktar gıda ve temel ihtiyaçları gidermek için karşılıksız ücret verilirse bir nebze olsun evlerine ekmek götürebilirler. Üzülerek belli etmek istiyorum taşımacılık yapan esnafımız son nefesini veriyor. Korona virüsünden ölmeyen esnafımız işsizlik ve parasızlıktan ölecek devlet büyüklerimiz lütfen sesimizi duyun! Şoför esnafı çok zor durumdadır."

Editör: Haber Merkezi