Diyet denilince akla gelen ilk şeyler; aç kalmak,sevdiğin yiyecekleri tüketememek,tüm alışkanlıklarından vazgeçmektir.Halbuki diyet sağlıklı beslenmektir.Vücudunun ihtiyacı olan besin öğelerinden yeterli  ve dengeli tüketmektir.Diyette yasaklar yoktur,denge vardır.

Vücut mükemmel bir sistemdir adeta kusursuz işleyen makine gibidir. Eğer bireyler vücutlarınaiyi bakmazsabir süre sonra ,tıpkı bakım yapılmayan makinalar gibi , vücudu kendini hatırlatmak isteyecek ve tepki(diyabet,hipertansiyon,kalp ve damar hastalığı vb.) vermeye başlayacaktır.Bu tepkilerin önüne geçilmediği takdirde ciddi sağlık problemleri ortaya çıkacaktır.

Yetersiz,dengesiz ve kalitesiz beslenme; vücuttaki yağ oranının istenmeyen seviyelerde artmasına  sebep olmaktadır. Vücuttaki yağ oranının artması sonucunda insülin direnci,diyabet, hipertansiyon, yüksek kolesterol ve kalp-damar problemleri ortaya çıkmakta; hatta ileriki seviyelerde böbrekler deformasyona uğramakta ve karaciğer yağlanmasına kadar vücudun sistemi bozulmaktadır.Sonuç olarak hastalığa ve kişiye özel diyet programları ile hastalığın seviyesi kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır. Halbuki sağlıklı iken ; sağlıklı beslenmeye yönelik hazırlanan diyet programları bireyleri  hastalıkların  riskinden koruyacak veya riskin en aza indirilmesine yardımcı olacaktır.Böylece ömrün sonuna kadar yemek istenilen her besin ölçülü miktarda tüketebilebilecektir.

Diyet yapmak özgürlüktür.Tüketmek istediğin besinlerden ölçülü yemektir.Sağlıklı beslenme alışkanlığının kazanılmaması ileride oluşabilecek sağlık problemlerinin habercisi olabilmektedir.Diyet yaparken görmeniz gereken en önemli nokta neleri yiyemiyorum değil neleri yiyebiliyorum olmalıdır.Bu da sağlıklı beslenme alışkanlığının kazanılmasında yardımcı olabilecek noktalardan biridir.

Yaşam boyunca sevilen  besinleri özgürce tüketmek istiyorsan sağlıklı beslenme alışkanlığını kazanmalısın.Yaşam boyu sevdiğin besinleri ölçülü tüketmek mi yoksa tüketmek istediğin besini sınırsızca, yaşamının belli bir anına kadar tüketmek mi ? Bedenini seviyorsan,yemekten zevk alıyorsan sevdiğin besinleri ömür boyu tüketmek istiyorsan özgürce beslenmeye var mısın ? Karar senin J