CHP kongresine iki kala imza sürecinin yankıları hala devam ediyor.  Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe örgütünde sular bir türlü durulmuyor. Tüm Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmışken Ödemiş’te imza toplama sürecinin yaşanması tekrar bir bölünmeye yol açtı ve parti üyelerinden büyük tepki gördü. Demokrasiye inanan CHP Ödemiş ilçe örgütünde bugüne kadar uygulanmayan demokratik olmayan yöntemlerle kongreler süreci başlatılmaktadır.

Seçim sürecinde yaşananları herkes bilmekte. “O onu yaptı, bu bunu yaptı, o bir başkasına çalıştı…” Yaşananlardan sonra ilçe yönetimi başka partilere çalıştığı iddia edilen kişiler hakkında disiplin sürecini başlatmak için yazdığı kararı hayata geçiremedi. Bu kişiler arasında en sert eleştirileri ise Eski Belediye Başkanı Mehmet Eriş aldı. Eriş’in partide küskünlükler dolayısıyla MHP’ye destek vererek çalışma yaptığı iddiası adeta CHP Ödemiş’i salladı.  Buna benzer olayların yaşanmasının ardından Mehmet Birlik öncülüğünde Eriş’e yakın olan ilçe örgütünü düşürmek için imza kampanyası başlatıldı. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erol Soyuer ve Ödemiş Eski Belediye Başkanı Bekir Keskin’in de desteği ile 247 imzaya ulaştı. İtirazlar sonucunda imza toplama sürecinin usulsüz gerçekleştiği, delege olmayanların imza attığı gibi sebeplerle direnen ilçe başkanı Hikmet Güriş’in İl Başkanlığından gelen kararla gardı düştü.  Bu dönemden sonra yaşanan bir diğer sıkıntıda 2012 deki benzer bir sıkıntıyı akla getirdi.

2012 kongrede Başkan Emin Öztürk başkanlığında artı 19 imza ile kongreye giden Birlik bu seçimde de buna benzer şekilde artı 12 imza ile kongreye gidiyor. 2012’de artı 19 dan müzdarip olan bu duruma karşı olduklarını dile getiren Hüseyin Kurt ve Bekir Keskin’in 19 delegeye artı 12 eklemesi de çok manidar.

Doğal delege olan beşi bir yerdelerin, belediye başkanlıkları bittiği için ve Emin Öztürk’ün Yönetim Kurulunda bulunan imza atan 7 kişinin delegelikleri ilçe seçim kurulundan kararı çıkartılarak devam ediyor. Tamamen baştan aşağı soru işaretleri ile dolu olan kongrenin nasıl sonuçlanacağı merak konusu. Ayrıca Mehmet Emin Öztürk ve Mehmet Eriş’in kongreye katılıp katılmayacağı da merak konusu. Bence her ne olursa olsun parti için iki büyük değer olan bu iki ismin kongrede olmaları gerekiyor. CHP’de kırgınlıklar bitmediği sürece Ödemiş’te zafer alması mümkün değildir. Bugüne kadar olmamış olan imza toplayarak olağanüstü kongre CHP’de hangi ilçe başkanı kazanırsa kazansın gelecekte kongre takvimlerinde dengeler değişir. Belki kongre takvimine kalmaksızın Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde partide beraberlik ve çalışma ahengi olmaz ise seçilecek olan başkan ve yönetim kurulu MYK tarafından her an görevden de alınabilir.