Sevgili okurlar , bundan böyle bu sayfada  yaşadığımız asrın hadiselerini ve onların perde arkalarını , insanlığın nereye sürüklenmek istendiğini yalın ve anlaşılır  dille sohbet edercesine beraber olacağız. Bilgi kirliliği ile işgal edilmek istenen bilincimizi ve zihnimizi  öz , net bilgilerle koruyarak asrımızdaki gelişmeleri takip etmiş olacağız. Geniş bir araştırmaya dayanan çalışmamız başta insanlığın kullanma kılavuzu olan Kur'an – ı Kerim ve Hadis-i Şerif' ler olmak üzere itimat ettiğimiz araştırmacı akademisyen kaynaklara ve tarihsel bilgilere dayanmaktadır. Yine de yazılarımız ve yorumlarımız şahsımızın penceresinden bir bakış olup kabul görüp- görmemesi okuyucuya aittir.


Yaşadığımız asır ve çağdaşlarımız , insanlığa karşı gelişen büyük hadiselerle karşı karşıyadır. Düşünün , Corona adı verilen bir virüs çıkıyor bütün dünyayı aynı anda etkisi altına alıyor. İnsanlık dehşete düşüyor , tedbirler aciz kalıyor. İnsanlığın düşmanı ilan edilip dünya devletleri aynı anda teyakkuza geçiyor. Gelişmiş ve teknoloji sahibi devletler dahi çaresiz kalıp bu düşmana karşı topyekûn  savaş halini alıyorlar. Çin’den ABD’ ye, Rusya’dan Avrupa ülkelerine , Japonya’dan ülkemize kadar dünyanın gelişmiş ülkeleri bir virüs karşısında paniklemekten  kurtulamıyorlar. 
 Milenyum çağında inanılmaz bir hızla akan hayat durduruluyor , adeta dünyanın el freni çekiliyor. İnsanların konumları, zenginlikleri, makamları ne olursa olsun ölüm enselerinde hissettiriliyor , sosyal mesafeli yeni bir yaşam dikte ettiriliyor. Maskeli  yaşam normal olurken , istenildiği zaman modern hapishanelerimize gönüllü olarak kapatılıyoruz. Sarılmak , öpüşmek , tokalaşmak yasak oluyor . AVM ‘ler , restoranlar , kahvehaneler ve birçok işletmeler kapatılıyor ve seyahatler kısıtlanıyor. Okullar , eğitim alanları , ibadethaneler , camiler ve hatta Kâbe ‘miz karantinaya alınıyor , öğrencilerden inananlardan  uzak tutuluyor. Velhasıl ; hepimiz bir anda yaşıyoruz ki , Dünya doğum öncesi büyük bir sancıyla olağanüstü hâl yaşıyor.. 


Peki ! Neden ?....Niçin ?...
Asrımızın bu ilginç bir o kadar olağanüstü sayfasına açalım bakalım neler göreceğiz.
Bu COVID-19 adıyla anılan virüs nedir? 
Nasıl ortaya çıkmıştır? 
Görevi nedir? 
Kimlerin projesidir ? 
Ne kadar sürecektir? 

Bundan sonra benzer saldırılar var mıdır ? 
Yeni Dünya Düzeni için  hangi sonuçların hazırlayıcısıdır?
Yazımız altı ana bölümden oluşmaktadır. 
Birinci bölümde “ Covid – 19 nedir? , nasıl ve neden ortaya çıkmıştır ?  “   konu işlenecek.


İkinci bölümde bu virüsün toplumsal ve manevi mesajını anlamaya çalışacağız.
Üçüncü bölümde yeni dünya düzeni ve komplo teorilerini masaya yatıracağız.
Dördüncü  bölümde Kur'an ve hadîsler ışığında covid- 19  sonrası dünyanın geleceğini konuşacağız. 
Beşinci bölümde “ neoliberalizm , bilinç altı işgaller , dijital nesil ve insanlığın geleceği “ ilginç bir bölüm olarak karşımıza çıkacak.
Altıncı bölümde de  “ korunma ve kurtuluş çareleri var mıdır ? , bize düşen görevler nelerdir ? “ yazımızın sohbet bölümü olacak.
 Konu derin , geniş ve uzun olduğundan özet ve bilinen parçaları yan yana getirerek bilgi kirliliğine fırsat vermeden yeni bir devrin başlangıcı öncesi  tarihe not düşmek adına başlıyoruz.