Depreme karşı her türlü hazırlığımızı ve tedbirimizi yapmış bulunmaktayız ama ‘İzmir hazır mı?’ diye sorarsanız, İzmir hazır değil! Biz Büyükşehir olarak afet karşısında ne yapacağımızı biliyoruz. Hangi araç gerecin kullanılacağını, hangi kadro ile çalışacağımızı, hangi toplanma alanlarının olduğunu biliyoruz ama ne yazık ki İzmir hazır değil” dedi.

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) Ocak ayı meclis toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer deprem konusunda önemli açıklamalara imza attı. Başkan Soyer, “Büyükşehir olarak depreme karşı her türlü hazırlığı yaptık ancak İzmir depreme hazır değil” mesajı verdi.

Genel Sekreter Buğra Gökçe’nin de katıldığı oturumda konuşan Soyer, “Deprem konusunda net olarak söyleyebilirim ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kurumsal kimliğiyle, araç gereciyle, planı projesiyle hazırız. Depreme karşı her türlü hazırlığımızı ve tedbirimizi yapmış bulunmaktayız ama ‘İzmir hazır mı?’ diye sorarsanız, İzmir hazır değil! Biz Büyükşehir olarak afet karşısında ne yapacağımızı biliyoruz. Hangi araç gerecin kullanılacağını, hangi kadro ile çalışacağımızı, hangi toplanma alanlarının olduğunu biliyoruz ama ne yazık ki İzmir hazır değil. Bunun için uzun soluklu çalışma gerekiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi