HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Gündem maddelerini geçmeden önce söz alan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Hatay Amanos’ta şehit olan askerleri rahmet dileyerek, yaralıları da geçmiş olsun dileklerinde bulundu.  Daha sonra Başkan Eriş yapılan çalışmalar ile ilgili şöyle konuştu, “Bekir Pakdemirli’yi Bozdağ’da konuk ettik. İZSU genel Müdür yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu ve ekibini içme suyu ve kanalizasyon alt yapım çalışmaları konusunda konuk ettik. İTÜ Öğrencileri ve öğretmenler Ödemiş Belediyesine ziyaret ettiler. Hipodrom Restoran’ının açılışını gerçekleştirdik. Pazar günü Çaylı ’da geleneksel rahvan at yarışları düzenlenecek. 4 Ekim Hayvanları Koruma günü nedeniyle Ödemiş Belediyesi olarak sokak hayvanları için toplam 1160 adet mama dağıtımı gerçekleştirdik. İklim krizine karşı bir fidan da sen dik sloganıyla fidan dikimi gerçekleştireceğiz. 15. Ödemiş SÜS BİR fidancılık fuarı 35. Milli Fuar alanında 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Yapılan konuşmanın ardından Gündem maddelerinin oylanmasına geçilirken, Gündem de bulunan ve maddeler kabul edilirken, gündeme alınan ve ek madde olan 21. Madde ise AKP, İYİ PARTİ  grubunun karşı oy kullanmasına rağmen diğer grubu bulunan CHP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi.

AK PARTİ GRUBUNDAN KADINA ŞİDDET VE CİNAYETLERİ KONUSUNDA MECLİS ÖNERİSİ

Ak Parti Belediye Meclis üyeleri Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri ile ilgili olarak Ödemiş Belediyesi’ne önerge verdiler. Öneriyi AK Parti Belediye Meclisi grubu adına Kadın Kolları ve Belediye Meclis Üyesi Asuman Karakayaoğlu yaptı. Karakayaoğlu Önergesinde şu ifadeleri kullandı.

Kadına Şiddet ve kadın cinayetleri karşısında ilgili kurum ve kuruluşların Şiddetle mücadele konusunda önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Evliliklerde yaşanan şiddet vakalarına baktığımızda, öfke kontrol bozukluğu olan ve şiddete eğilimli bireyler etken olmaktadır. Bunun yanında çoğu zaman evlenecek çiftlerin evlilik yolunda adım atarken medeni haklarını vekalet haklarını şiddetin yaptırımlarını ve buna karşın nerelere  başvuracaklarını bilmediklerini görüyoruz. Tüm nedenlerden dolayı daha sağlıklı bir toplum yapısı tesis etmek amacıyla evlilik için belediyemize başvuran çiftlerin evlilik akdi gerçekleşmeden önce bu konularda kendilerine eğitim verilmesini 5393 sayılı Belediye Yasası’nın 14. Maddesine istinaden meclisimizde karar alınmasını arz ve talep ederim” dedi.

AK Partinin meclise sunduğu bu öneri kabul edilirken, İYİ Parti’nin de 24.Madde olarak gündeme alınan Uyuşturucu ve madde bağımlığıyla mücadele komisyonu kurulması talebi kabul edildi.

İYİ Partinin Meclise sunduğu ve kabul edilen Uyuşturucu ve madde bağımlığıyla mücadele komisyonu kurulması konusunda 5 Kişilik Komisyon üyeleri ise,

1-Asuman Karakayaoğlu 2 -Onur Atbin 3 - Faruk Taşoyan 4- Murat Ürün 5 Derya Coşkun oldular.

Editör: Haber Merkezi