Haber /Faruk ÇARK

Ödemiş’te Engelliler Günü kapsamında Belediye Başkanı Mehmet Eriş ilçedeki engeliler ile bir araya gelerek  engellileri sevindirdi.

Her alanda  engellilerin yanında olduklarının mesajını veren Başkan Eriş “Toplumda her zaman birlikte olduğumuz  engellilerimizin  öncelikle  3 Aralık  Dünya Engelliler  Gününü kutluyorum. Bizler de  Ödemiş Belediyesi olarak ilçemizde  engellilerimizin  rahat bir yaşam sürmeleri konusunda  elimizden  gelen gayreti göstermekteyiz. Bu anlamda  tüm  engellilerimizin  dünya engellilerimizin gününü  kutluyorum” dedi.

Ödemiş Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı  Serpil Aksoy Baştürk son aylarda  yaşanan  Covit 19 süreci yaşanması nedeniyle,  bu yıl  3 Aralık Dünya Engelliler gününde tam olarak etkinlik gerçekleştiremediklerini söyledi.

Başkan Baştürk “ Bilindiği üzere ülkemizde  ve dünya ülkelerinde yaşanan  Covit 19 süreci nedeniyle, tam bir etkinlik gerçekleştiremedik. Ama önümüzdeki yıllarda çok daha güzel etkinlikleri gerçekleştireceğimize inanıyorum. Ödemiş Engelsiz Yarınlar Derneği olarak gerçekleştirdiğimiz projede 14 tablomuzu sattık. Şu ana kadar aldığımız meblağ dernek hesabımıza 18 bin TL olarak yatırıldı. Bugün ve yarınki meblağlarla 35 bin TL civarı para elde edildi. Hepsinin manuel standart sandalye olarak var sayarsak 70 sandalye tekabül eder. 10 tane özellikli sandalye 5 tane ev tipi sandalye için ödememizi gerçekleştirip sandalyelerimize start vereceğiz. Projemiz başladığı günden itibaren 3 ihtiyaç sahibimiz bize ulaştı. Sandalyeleri teslim edildi. Ve sandalyelerimiz yerlerine ulaştıkça yenilerinin siparişini vereceğiz. Sosyal medyadan her zaman olduğu gibi kimlere verdiğimizi paylaşarak bilgilendireceğiz. Bireylerimizin bazen birebir fotoğrafının yerine yerleşim yerindeki muhtarımızla sizleri bilgilendirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi