HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Gündeme geçilmeden önce söz alan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Işık Mahallemizde Lavanta dikimi gerçekleştirdik. Üç Eylül Mahallemizde Gündüz bakımevinin açılışını yaptık. Belediye çalışanlarımız için Ödemiş Kültür Merkezinde iş güvenliği toplantısı gerçekleştirerek, çalışanlarımıza katılımcılar tarafından bilgiler aktarıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı adına yakışır şekilde Saraçoğlu Caddesinde 2000 kişinin katılımıyla harmandalı gösterisi ile daha sonra Saraçoğlu Stadında ve akşam da Fener alayı ile en iyi şekilde kutladık. Ödemiş Belediyesi olarak 10 Kasımda Oratoryo yapılacak” Dedi.

Daha sonra gündemde bulunan maddelerin oylanmasına geçildi. Gündemde bulunan maddeler oybirliğiyle kabul edilirken, gündemin 2. Maddesi olan Mülkiyeti Belediyemize ait Çamlıca Mahallesi 277 ada, 39 parsel, Kerpiçlik Mahallesi 122 ada, 1 parsel, 127 ada, 1 parsel, 107 ada, 1 parsel, Umurbey Mahallesi 675 ada, 1 parsel ve Kaymakçı Mahallesi 129 ada, 11 parsel numaralı taşınmazların satılması konusunun görüşülmesine dair Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25/10/2019 tarih, 3354 sayılı yazısı. AKP Meclis üyelerinin itirazına CHP, İYİ Parti ve MHP’nin destekleriyle kabul edildi.

Gündemde bulunan diğer maddeler ise 1. Maddesi İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün, içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Belediyemize ait Halkapınar Mahallesi, 308 parsel numaralı taşınmaz üzerinde 25 m2 lik, Halkapınar Mahallesi, 318 parsel numaralı taşınmaz üzerinde 74,20 m2 lik, Halkapınar Mahallesi, 457 parsel numaralı taşınmaz üzerinde 25,00 m2 lik sondaj kuyusu yeri tahsisi talebinin görüşülmesine dair Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24/10/2019 tarih, 3332 sayılı yazısı. İmar komisyonuna gönderilmesi konusunda kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesi ise, Üçeylül Mahallesi, Eşmentepe Mevkii, 8496 m2 yüzölçümlü 77 pafta, 442 ada, 4 parsel ile 3630 m2 yüzölçümlü 77 pafta, 442 ada, 5 parsel numaralı taşınmazları kapsayan toplam 12.126 m2 büyüklüğüne sahip alanda yapılması planlanan atık su arıtma tesisi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığından kamu yararı kararı alınması konusunun görüşülmesine dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 31/10/2019 tarih, 6272 sayılı yazısı. Verilen on dakikalık ara ile birlikte imar komisyonuna havale edildi. Verilen on dakikalık aradan sonra komisyon kararı okunarak, 3. Madde 7. Madde ile görüşülerek karara bağlanmasına karar verildi.

Gündemde bulunan 4. Madde ise İlçemiz Bıçakçı Mahallesinde içkili yer bölgesi belirlenmesi konusunun görüşülmesine dair Zabıta Müdürlüğü’nün 24/10/2019 tarih, 1923 sayılı yazısı. Sonraki ay yapılacak meclis toplantısında görüşülüp karara bağlanması için İmar ve Hukuk komisyonuna Gündem de bulunan 5. Maddede Hukuk komisyonuna sevk edildi.

Gündemde bulunan 6.Madde ise Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik çerçevesinde hazırlanan Memur Dolu Kadro Değişiklik Cetvelinin görüşülmesine dair İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 24/10/2019 tarih, 1923 sayılı yazısı. Oybirliğiyle kabul edilirken,

gündeme ek madde 7. Madde olarak giren ve 3. Madde ile birlikte karara bağlanması kararlaştırılan 3. Madde olan Üçeylül Mahallesi, Eşmentepe Mevkii, 8496 m2 yüzölçümlü 77 pafta, 442 ada, 4 parsel ile 3630 m2 yüzölçümlü 77 pafta, 442 ada, 5 parsel numaralı taşınmazları kapsayan toplam 12.126 m2 büyüklüğüne sahip alanda yapılması planlanan atık su arıtma tesisi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığından kamu yararı kararı alınması konusunun görüşülmesine dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 31/10/2019 tarih, 6272 sayılı yazısı. Birlikte oylanarak kabul edildi.

CHP Belediye Meclis üyesi Hamdi Halis, TMO ve Tariş aracılığıyla ciddi anlamda incir alışı yapılıyor”

Gündemin dilek ve Temenniler bölümünde söz alan CHP Ödemiş ilçe başkanı ve Meclis üyesi Hamdi Halis Cumhuriyet Bayramındaki etkinlikler, fener alayları ve festivaller için söz alarak Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve emeği geçenlere teşekkür ederek, başka festivallerde grubu bulunan meclis üyeleri olarak hep birlikte festivallerde yer alalım, İlçemizde ciddi anlamda bir incir stoku var. Ama fiyat konusunda bir sıkıntı var. Elinde İnciri bulunanlar Nazilli ve Germencik’te alım söz konusu TMO ve Tariş aracılığıyla ciddi anlamda incir alışı yapılıyor. Elinde inciri bulunan üreticiler CKS Belgesi ile birlikte ürünlerini buraya getiren arkadaşlar ürünlerini bir şekilde pazarlama şansı var. Devletimiz bu ürünleri satın alıyor. Ve on gün sonra ödemesi yapılıyor” dedi.

ÖDEMİŞ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ERİŞ,” ÖDEMİŞ BELEDİYESİ OLARAK SOSYAL MEDYADA ÖNDEYİZ”

Hamdi Halis bu konuşmasından sonra söz alan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Bıçakçı ve Kemer Mahallerimizde yapılan Festivallerde Mahalle muhtarlarımızın ve oradaki halkımızın emekleri çok büyük. Kemer Mahallesindeki kestane festivalinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer beyin eşi değerli hanım efendi Neptun Soyer’in orada olması bizleri mutlu etti. Ve mahalle halkımızın her konuda bizlerle ilgilendikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Ödemişin zenginliklerinden biri de Süt ve Süt ürünleridir. Etkinlik sonrası bize sorular soruldu Sütle ve patatesle ilgili ne zaman etkinlik yapacaksınız diye. Ödemiş Belediyesi olarak bizler üç aydır İzmir ilinde açık ara Sosyal Medyada öndeyiz. En son aldığımız bilgilerde 150 bin beğeniyle Ödemiş Belediyesi birinci sırada, bizden üç kat nüfusa sahip olan Buca ise 2. Sırada yer alıyor. Bu bölgemizin ne kadar izlendiğini ve takip edildiğini gösteriyor. Tabii bir de üç ay boyunca üst üste birinci olmakta ilçemize tanıtıma katkı anlamında sevindirici bir durum ”dedi.

AK PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ TAHİR YILMAZ,  "  On Kasım olması nedeniyle  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81.Yıldönüm dolasıyla Rahmetle anıyoruz. Tarım Bakanımızla yaptığımız çalışmalar neticesinde incirimizin Bakanlık tarafından alınması konusunda görüş alışverişinde bulunarak İncirimizin alınmasını katkı sağladık. Ege Üniveristesi " birgivi islami ilimler fakültesi" kuruluyor Ödemişimize hayırlı olsun Başta ilçe Başkanım Ramazan Şerif Delibalta olmak üzere son başbakanımız gönül adamı İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz"

İYİ PARTİ MECLİS ÜYESİ ÜRÜN,” SOSYAL MEDYADAKİ FARKINDALIK ÇALIŞMANIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İYİ Parti Ödemiş Belediye Meclis üyesi Murat Ürün, “ Hamdi Başkanımızın dediği şeyin bizde farkına vardık. Yani festivale katılım konusunda bunda da hangi bir art niyetimiz yoktur.  Bundan sonraki faaliyetlerinizde İYİ Parti Belediye Meclisi olarak elimizden gelen hassasiyeti göstereceğiz. Sizin bugün sosyal Medyada yapmış olduğunuz paylaşımınız dikkatimi çekti.  Lösevle ilgili bir farkındalık meselesi yaratmaya çalışmışsınız. Sizlere Hem şahsım Hem de İYİ Parti grubu adına teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki faaliyetlerde Belediye bu konu da ne yaparsa yapsın biz İYİ Parti grubu olarak destek vereceğiz” dedi.

 KINLI MHP OLARAK, “MİLLETE EFENDİLİK YOKTUR HİZMET VARDIR SÖZÜNÜN HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

MHP Ödemiş Belediye meclis üyesi Ceyhun Kınlı, “MHP Grubu olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81.Yılında rahmetle anıyoruz. Atatürk’ün dediği ve sizin arkanızda yazdığı gibi  “Millete Efendilik yoktur. Hizmet Etmek vardır. Bu Millete Hizmet eden Onun Efendisi Olur. Sözünün hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve 2000 kişi ile Saraçoğlu Caddesinde yapılan etkinlikte emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi