Haber: Dilek Ayvalı

YKS sonuçları geçtiğimiz Çarşamba günü açıklandı ve ilk kez fakültenin kurulduğu Kiraz’da heyecanlı bekleyiş başladı.

Fakültenin Kiraz’a kazandırılmasında babasının hayalini gerçekleştirmenin gururunu yaşayan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar şunları kaydetti, “Fakültemizin en son onaylanmasından sonra bu sene için bize yeni belediye binası verilmesi üzerine öğrenci alımına başladık. Gerekli bölümler açıldı, dekanımız atandı ve bugün itibariyle 60 kişi artı 2 kontenjan okul birincisi alacak. Öğrencilerimiz inşallah hayırlısıyla eğitim öğretimine Kiraz’da başlayacaklar. Veteriner Fakültemizin inşallah hem ilçemize hem de öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

KORU OTEL ÖĞRENCİLER İÇİN HAZIRLANIYOR

İlçedeki hazırlıklar ilgili olarak da bilgiler veren Özçınar, “Hazırlıklar son aşamada şu an. Mevcutta bir otelimiz vardı ‘Koru otel, orayı kız ya da erkek öğrenci şeklinde düzenleyerek tadilat çalışmalarına başlandı. Öğrencilerimize orada hem konaklama imkanı hem de aktivite anlamında bir çok yerler oluşturmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili çok tepki geldi aslında restoran yerinin kapanması gibi. Tamamen yeni baştan öğrenciler için dizayn ediliyor ve onlar için yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor. Tabi bununla kalmayacağız öğretmen evimizin kapasitesini genişleterek en azından bu seneki öğrencilerimizin konaklama ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

YURT YAPILACAK

Özçınar ayrıca, “Bu sene için onaylanmış öğrenci yurdunu aldık. Hayırlısıyla inşallah önümüzdeki döneme onu da yetiştireceğiz. Bundan sonra yurt problemimiz de olmayacak ama geçici bir süreyle bu dönem içerisinde biz misafirhanelerimizi öğrencilerimize açacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi