AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, önceki gün çıkan yangında hasar gören Kiraz Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Hastalarda ve personelde yangın kaynaklı bir sağlık sorunu oluşmamış olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Kaya, "Kiraz Devlet Hastanesi'nde tüm sağlık hizmetleri verilmeye devam etmektedir. Kiraz halkına, fedakarca çalışan sağlık personelimize geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum" dedi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, önceki gün çıkan yangında hasar gören Kiraz Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Yangının yatan hasta servisinde bulunan bir odada başladığını, hastane personelinin ve İtfaiye'nin müdahalesiyle söndürüldüğü belirten Kaya, bu serviste tedavi gören 6 hastanın Ödemiş Devlet Hastanesi'ne nakledildiğinin bilgisini verdi. Hastalarda ve personelde yangın kaynaklı bir sağlık sorunu oluşmamış olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Kaya, "Burada tabi sevindirici durum, yangının hiçbir vatandaşımızın sağlığında olumsuz bir durum oluşturmamış olmasıdır. Yatan hasta servisinde, bir odada çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Hasar gören odada gerekli temizlik ve tadilat işlemleri başlatıldı. Kiraz Devlet Hastanesi'nde tüm sağlık hizmetleri verilmeye devam etmektedir. Kiraz halkına, fedakarca çalışan sağlık personelimize geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum" dedi. 

Kaya, Kiraz'daki incelemeleri sırasında son Başbakan Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak durumu anlattı ve kendisine detaylı bilgi verdi. Kiraz halkına geçmiş olsun dileklerini sunan Yıldırım, Sağlık Bakanı ile görüştüğünü ve Kiraz'a yeni hastane yapımıyla ilgili sürecin hızlandırılacağını belirtti.  

KAYA: CHP ZİHNİYETİ BURADA DA PEŞİMİZİ BIRAKMADI

Kiraz Devlet Hastanesi'ndeki yangının elektrik tesisatı kaynaklı çıktığının tespit edildiğini hatırlatan Mahmut Atilla Kaya, eskiyen ve büyüyen Kiraz'a yetmeyen hastanenin yerine yenisinin yapılması için çok mücadele verdiklerini, ancak engellendiklerini ifade etti. Kiraz'a 75 yataklı ve modern bir Devlet Hastanesi yapmak için yola çıktıklarını, bütün süreci tamamladıklarını hatırlatan Kaya, "Biz Türkiye'nin her yerinde modern ve yeni hastaneler inşa ediyoruz. Kiraz'ımızda da yeni ve modern bir hastane olacaktı. Ancak İzmir'in hayrına olan her şeyin karşısında duran, İzmir'im önünde bir takoz gibi durarak kentin gelişmesine engel olan CHP zihniyeti burada da peşimizi bırakmadı. Dava açtılar, yeni hastanenin yapımını engellediler. Allah korusun, bugün burada çok kötü bir tabloyla karşılaşabilirdik. Yüreğimiz yanabilir, içimiz dağlanabilirdi. Yangına erken müdahale bunu engelledi. Ama görüyoruz ki, bilirkişi raporları da bu şekilde, burada elektrik tesisatı kaynaklı bir yangın çıkıyor. Yeni hastanemiz yapılmış olsaydı bu durumu yaşamazdık. Tabi bundan sonra çok farklı bir süreç işleyecek. Sayın Başbakanımız da burada söz verdi, Sağlık Bakanlığımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız oturacaklar ve süratle bu yeni hastaneyi Kiraz'a kazandıracaklar. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi yine dava açacak, yine engellemeye çalışacaktır. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, biz Kiraz'a bu hastaneyi yapacağız" şeklinde konuştu. 

Özçınar, 'Yeni hastanemize kısa sürede kavuşacağız'

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar yangından etkilenen hastalara ve Kirazlı hemşehrilerimize  geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Yangın gece saat 04.00 sıralarında hastanemizin yatan hasta servisinde gerçekleşti. Çıkan yangında can kaybı yaşamadık. Yatan hastalarımızı Ödemiş Devlet Hastanesi’ne sevk ettik. Tedavileri orada devam ediyor. Oluşan hasarın kısa sürede onarılması için çalışmalara başladık. Hastanemiz ilçemiz için yeterli değil. Yeni ve modern hastanemizi ilçemize kazandırmamız gerekiyor. Bunu büyükşehir belediyesi engelliyor. Biz Sayın Başbakanımızın desteklerini alarak Sağlık Bakanlığımız,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan konum takipçisi olacağız. Kısa süre de hemşehrilerimiz hastanemize kavuşacaklar.” dedi.

AK Partili Kaya'ya Kiraz temasları esnasında Kiraz Kaymakamı Batuhan Sarıoğlu, AK Parti Kiraz, Ödemiş, Beydağ ve Tire İlçe Başkanları da eşlik etti.

Kaynak:Egedesonsöz

Editör: Haber Merkezi