Haber: Dilek Ayvalı

Hazırlanan projede revizyona gidildiği açıklandı. İlgili tesis köy yakındaki mera arazisinde değil, mevcut vahşi depolama alanında toplam 2 hektarlık küçük bir alanda geçici aktarma istasyonu yapılacak.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Başkan Yardımcısı Doğukan Eroğlu, Meclis Üyesi Halil Çulhaoğlu ve Karateke Köyü Muhtarı Erkan Tutkaç’ın katıldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ile görüşen Tire heyeti, projede revizeye gidilmesini önerdi ve toplantı sonucunda, projede revizeye gidilmesine karar verildi.

Biz çözüm odaklı insanlarız

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran toplantının ardından Yerelgüç Gazetesine açıklama yaparak, "İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karatekke Kırsal Mahallesinde yapılması plananlan tesis hakkında bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yapılan toplantının sonuçlarını siz saygıdeğer Tireli hemşehrilerimize aktarmak istiyorum. Söz konusu projeyle ilgili bir bilgi kirliliği vardı. Projeyi ve detaylarını tam anlamıyla bilmeden, oraya gidip, eylem ya da açıklama yapmak bizim tarzımız ya da yöntemimiz değil. Biz çözüm odaklı insanlarız. Muhtarımızla görüştük, köylü vatandaşlarımızla görüştük. Detayları, hassasiyetleri ve sorunu öğrendik. Muhtarımızı da heyete alarak, çözüm için Büyükşehir Belediyemize gittik. Burada yaptığımız görüşmelerde, projeyle ilgili içimize sinmeyen kısımları ve ilçemizin kaygılarını, hassasiyetlerini aktardık. Derdimizi söylemekle kalmadık, çözüm önerilerimizi de sunduk. Sağolsunlar, onlar da dikkate aldılar. Söz konusu transfer istasyonu projesinin köye yakın olan noktadan alınarak, mevcut depolama tesisinin bulunduğu kısma taşınması konusunda fikir birliğine vardık. Bununla birlikte, alternatif bir alan bulunup, proje revize edilinceye kadar mevcut depolama alanında geçici olarak düzenli depolamaya devam edilecek. Hassasiyetlerimizi, kaygılarımızı, taleplerimizi ve çözüm önerilerimizi dikkate alan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer olmak üzere, tüm Büyükşehir yetkililerine şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum" dedi.

MUHTAR TEŞEKKÜR ETTİ

Karateke Köyü Muhtarı Erkan Tutkaç, "Köyümüze yapılması planlanan tesiste yetkililerin sesimizi duymasından proje ile ilgili köyümüz yararına önemli değişiklikler yapılacak.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Tire Belediye Başkanımıza ayrıca sesimizi duyuran siz basın mensuplarına çok teşekkür ederiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi