Haber: Faruk Çark

Sosyal medya üzerinden sesini duyurmak isteyen Bayındırlı İsmet Komaç, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezer'e seslenerek evinin önünde ve Hacı İbrahim Mahallesinde yıkılmaya yüz tutmuş tehlike arz eden evlerin incelenerek kontrol altına alınmasını, sokaklarda bulunan kirli görüntü oluşturan hafriyat birikintilerinin temizlenerek yerlerine küçükte olsa birer bank konularak ailelerin veya vatandaşların oturması için düzenlenmesini itiyor. 

Biçilen otları temizlemeden bırakıp gittiler

Konuyla ilgili konuşan İsmet Komaç şunları kaydetti; “55 yıldır Bayındır’da Hacı İbrahim Mahallesinde oturuyorum. Bayındırlıyım doğma büyüme. Belediye başkanımızdan ve yetkili mercilerden, Küp Çeşme yokuşu ve Karaselvi Sokaklarındaki kötü görüntü yaratan toprak yığınlarının temizlenmesini ve çevrede yetişen yaban otların temizlenerek çevre düzenlemesi yapılmasını istiyoruz. Konuyla ilgili defalarca belediyeye dilekçe verip başvuruda bulunduk. Şimdiye kadar ne bir gelen oldu ne de bir ilgilenen oldu. Ne zaman sosyal medya üzerinden çektiğim fotoğrafları yayınlayıp yazı yazdım, paylaştım o zaman geldiler ve sadece yetişen otları biçtiler. Biçilen otları temizlemeden bırakıp gittiler" dedi.

Mahalleli isyan ediyor

"Bizim mahallemiz üvey evlat mı? Neden şikâyet ettiğimiz halde bizim mahallemizle ilgilenilmiyor. Geçiştirici cevaplar veriliyor. Gelsinler baksınlar kendi gözleriyle görsünler çevreyi. Bakın burada bir ev var. Dokunmadan kendi kendine yıkılmaya başladı. İllaki bu ev burada yıkılıp altında bir vatandaşımız kalıp canı yandıktan sonramı gelecekler bakmaya” diye konuşan mahalle sakini Komaç yetkilileri göreve davet etti.

Muhtar Erisev, "Mahalle sakinleri ne diyorsa arkalarındayım"

Bin haneli hacı İbrahim Mahallesi muhtarı Ömer Erisev ise 3 dönemdir bu mahallede muhtarlık yaptığını kaydederek, "Mahalle sakinlerim defalarca bana gelerek şikâyetlerini dile getirdiler. Sorunlarını anlattılar. Bende mahalle muhtar olarak konuyla ilgili olarak yoğun bir şekilde gerekli incelemelerimi yerinde gördüm. Ve defalarca, belediyeye giderek başkana ve gerekli birimleri ilettim. Mahalle sakinlerim ne diyorsa sonuna kadar arkalarındayım, sözlerimin arkasındayım” dedi.

Editör: Haber Merkezi