Haber: Dilek Acar

Su taşkınları nedeniyle geçmişte mağduriyet yaşadıklarını dile getiren bölge halkı ve esnaf, sorunlarının çözüme kavuşturulması nedeniyle Başkan Soyer’e teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ani ve şiddetli yağışlarda taşkınların olduğu bölgelerde İZSU Genel Müdürlüğü’nün sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceledi. Üçkuyular ve Gaziemir’de devam eden projeler hakkında bilgi alan Soyer, İZSU ekiplerinin Karabağlar’da su taşkınlarını sona erdirmek için tamamladığı projeyi de yerinde inceledi. İzmir Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan’ın da katıldığı teknik inceleme gezisinde bölge esnafı, halkı ve muhtarlar Başkan Soyer’e teşekkür etti. Soyer, İzmir depreminin yaralarını sarmaya devam ederken kentin sorunlarını çözmeye yönelik projelerin de hızla devam ettiğini söyleyerek “İzmir’de yağışlarda taşkın sorununu ortadan kaldırmak için İZSU ekipleri gece gündüz çalışıy or” dedi.  

Atıklar havuzda toplanacak
Soyer, önce Üçkuyular Bakü Bulvarı’ndaki kavşakta kolektör hattı üzerinde yapımı süren kanalizasyon çökeltme havuzu imalatıyla ilgili bilgi aldı. İlçede meydana gelen su taşkınlarının önüne geçmek için başlatılan projeyle kanala giren ve tıkanmaya sebep olan toprak, mil gibi malzemelerin çökeltme havuzunda toplanması ve makine ile temizlenmesi sağlanacak.

Gaziemir’de su taşkınlarına önlem
Soyer’in bir sonraki durağı ise Gaziemir’deki Emrez Deresi oldu. 23 Haziran 2020’deki sağanak yağışta bölge esnafının sorun yaşaması üzerine harekete geçen Büyükşehir ekipleri dere ıslah çalışması başlatmıştı. İZSU ekipleri, dere kesitini genişleterek suyun akışını sağlayacak. Çalışmaların bir hafta içinde tamamlanması hedefleniyor. Böylece Gaziemir’de su taşkınlarının önüne geçilecek.

Karabağlar esnafı mutlu
Başkan Soyer, Karabağlar’da su taşkınlara neden olan Çitlembik Deresi’nde İZSU ekiplerinin tamamladığı projeyi de inceledi. Soyer’i gören bölge esnafı uzun yıllardır taşkınlar nedeniyle sorun yaşadıklarını, proje sayesinde rahat nefes aldıklarını söyleyerek teşekkür etti. Çitlembik Deresi’nin Yeşillik Caddesi ile kesiştiği noktada debisinin artması ve köprü altındaki daralma nedeniyle su taşkınları yaşanıyordu. İZSU Genel Müdürlüğü çalışmalar kapsamında öncelikle derenin Yeşillik Caddesi ile kesiştiği noktada bulunan köprü altında genişletme yaptı. Dere tabanının genişletilmesi çalışmaları sırasında tüm mevcut altyapı durumu detaylıca değerlendirilerek, köprü altından geçen taşıyıcı boru hattı da genişletildi.

Editör: Haber Merkezi