Efes Selçuk Belediyesi’ne ait Pembe Düğün Salonu olarak bilinen Belediye Düğün Salonu 1 TL gibi sembolik bir rakam karşılığında hizmet verecek. Efes Selçuk Belediye Meclisi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda sosyal belediyecilik anlamında da önemli bir karara imza atacaklarını müjdeleyen Başkan Sengel, Pembe Düğün Salonu olarak bilinen Efes Selçuk Belediyesi Düğün Salonu’nun haftanın yedi gününde 1 TL gibi sembolik bir ücretle vatandaşların kullanımına sunulacağını müjdeledi. Başkan Sengel, bu konunun Şubat ayı meclis toplantısında görüşülüp karara bağlanacağını söyledi.

MARKETLERE SINIRLAMA GETİRİLDİ

Efes Selçuk Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı önemli kararlara imza attı. Meclis toplantısında; kentte sokakların genişliğinin yetersiz oluşu, otopark sıkıntısı ve yerel esnafı korumak amacıyla belirlenen yerlerde 100 metrekare ve üzeri  büyüklükteki  market ve süpermarketlerin açılmasına sınırlama getirildi. Bu kapsamda; İsabey Mahallesi Atatürk Caddesi ile Şehit Pilot Deniz Taylan Sokağı kesişiminden başlayıp Zafer Mahallesi’nde aynı adla devam eden sokak ile Radoviç Sokak, doğu bölümünde ise Zafer Mahallesi Ziya Gökalp Sokak, 14 Mayıs Mahallesi 4009, 4027, 4024 ve Zeynel Irmak Sokakları ile güney bölümünde ise Cumhuriyet Mahallesi 5120 sokak, Rıfat Baran ve 5004 sokakları batısında ise Cumhuriyet Mahallesi 5004 Sokak, Atatürk Mahallesi Atatürk Caddesi kesişiminden başlayarak İsabey Mahallesi Şehit Pilot Deniz Taylan kesişimine kadar devam eden ve Atatürk Caddesi içinde kalan tüm sokaklarda 100 metrekareden büyük market ve süpermarket açılamayacağına oy birliğiyle karar verildi.  

ARTIK GELİŞİGÜZEL PARK YAPILMAYACAK

Efes Selçuk kent merkezinde bulunan Belediye Eski Hal Yeri ve Atatürk Mahallesi’ndeki Pazar yeri alanının açık otopark kullanılmasına ilişkin karar Efes Selçuk Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Alınan karara göre Pazar yeri otoparkına otobüs, kamyon ve iş makinelerinin park etmesine izin verilmemesi, araçların gelişigüzel park edilmesinin önüne geçilmek amacıyla otopark ücret tarifesi kabul edildi. Bu konuya ilişkin verilen kararla Cumartesi günü kentte meydana gelen, yayaları ve tüm vatandaşları zora sokan durumların da önüne geçilmiş olacak.

YOL YAPIMI YAZ DÖNEMİNDE DEVAM EDECEK

Ocak Ayı Meclisi ikinci oturumunda Efes Selçuk’u yakından ilgilendiren yol yapım ve alt yapı çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Sengel; “Sadece 6 ayda 55 bin km asfalt, bir o kadar da taş döşedik. Kaldırım kenarlarını yapmak için hizmet satın aldık. Bu işi yaparken öncelikle GEDİZ Elektrik, İZMİR GAZ ve İZSU ile yazışmalarımızı yapıyoruz.  Abonelik olmadığı için bazı sokaklara girilmeyeceğini söyleyen İZMİR GAZ, daha sonra bahse konu olan sokaklarda çalışma yaptı. Yani bizim asfalt yaptığımız sokaklara İZMİR GAZ çalışma yapmaya karar verdi" şeklinde konuştu.

İZMİR GAZ ve İZSU’nun açtığı yerleri kapatmak için AYKOME’den izin alamadıklarını, ancak bunun için ısrarla tüm şartları zorladıklarını kaydeden Başkan Sengel; sağlıklı sonuç alınabilmesi için bozuk olan yolların daha çok yaz aylarında yapılmasının doğru olduğu bilgisini verdi.

Editör: Haber Merkezi