Ödemiş Belediye Meclisinde dilek ve temenni bölümünde İyi Parti adına söz alan Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Murat Ürün belediye tasarruflarının önemine değindi.

Belediyenin sırtında kambur olan araç kiralama da tasarrufa gidildi

Ödemiş Belediyesi Temmuz ayı olağan toplantısında Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, belediye olarak  belediyenin sırtına kambur olan araç kiralama konusunda tasarrufa gidildiğini yapılan çalışma neticesinde yaklaşık 250 bin liralık tasarruf edildiği konusunu dile getirdi.

Eriş daha önce hizmet alınan firma ile %80 lik olan anlaşmayı Ağustos ayında fesh ettiklerini belirterek “ Yaklaşık bu firmaya 118 bin lira ödeme yapıyorduk.  Bir kamyon ve bir adet minübüs kirasını hiç kullanmadan sözleşmeyi bitirdik. 5 şoförde dahil hizmet alımını yaptık. Onun da rakamı 62 bin lira. Giderleri düştüğümüzde oldukça tasarruflu bir sözleşme yaptık. Ayrıca kiralanan 3 aracın bedelini de Biosun ödeyecek. Haziran ayı rakamlarına baktığımızda da 100 bin lira akaryakıttan tasarruf ettik.  Toplamda 250 bin lira tasarruf etmiş olduk. Beledelerden Ödemiş Belediyesine geçen 12 araçta hurdaya ayrılarak onlarında bakım onarım masrafları da kalkmış oldu.  Bu konuda çalışma yapan ekip arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum”  açıklamasında bulundu.

Tasarruflar her ay açıklansın

İyi Parti Ödemiş Belediye Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Murat Ürün yapılan tasarrufların her ay mecliste aktarılmasını talep ederek, “Tasarruf kalemlerinin ciddi bir rakam olduğu ortaya çıktı. Bundan böyle belediye olarak yapılması gereken tasarrufları yapmamızı ve bu durumu da mecliste bilgilendirme olarak yer verilmesini istiyorum” dedi.

Yeni alınan personelle ilgili bilgi talebi

Liyakat problemini dile getiren İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Murat Ürün, belediyede yapılan atamalar, yeni görevlendirmeler konusunda doğru kararlar alındığı noktasında içlerinin rahat olduğunu, ancak yeni görevlendirmelerde görev alan kişilerle ilgili mesleki vasfı, akedemik kariyeri hakkında ön bilgi talebinde bulundu.

Bütçe yetersizliği giderilsin

Sosyal Yardımlaşma  ile ilgili alınan kararların uygulanma noktasında yaşadıkları sıkıntıyı da dile getiren Ürün, bütçenin yetersizliğinden kaynaklanan sorun sebebi ile alınan kararları uygulayamadıklarını bu konunun biran önce çözüme kavuşturulmasını ayrıca kadın yaşam merkezinde engellilerinde rahat bir şekilde faydalanabilmeleri adına düzenleme yapılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

SES SİSTEMİ GEREKLİMİYDİ?

Ak Parti Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Avukat Onur Atbin tarafından Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Ödemiş Belediyesi ‘nde bütçede sıkıntı yaşanırken 285 bin liralık ses sistemi alınması gereklimiydi sorusu geldi.

http://www.yerelguc.com/belediye/ses-sistemi-gereklimiydi-h19863.html

Editör: Haber Merkezi